Repair Café
Repair Café Repair Café

‘Mensen blij zien is erg mooi aan het werk bij het Repair Cafe’

31 maart 2023 om 14:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel bezoekers weten de weg naar het Repair Café te vinden. ,,Inmiddels zijn er zelfs ‘bekende’ gezichten van regelmatig terugkerende bezoekers die steeds een ander apparaat laten repareren of die het defecte onderdeel aangeschaft hebben en het er door onze reparateurs in laten zetten”, vertelt Safrien Leemkolk van het Café. ,,De koolborstels van een boormachine bijvoorbeeld of die van de cirkelzaag.”

Gevraagd wordt aan een bezoeker wat hij van de reparatie van zijn koffiezetapparaat vindt: ,,Ik ben zo blij dat ik weer koffie kan zetten. Ik was gaan bellen met de klantenservice maar voor je daar doorverbonden wordt, ben je een uur verder. Hier hebben ze samen met mij het apparaat open gemaakt en het euvel verholpen. Ik leer er zelf ook wat van, ik wist niet dat het er zo van binnenuit uit zag. Misschien probeer ik het een volgende keer wel zelf.”

GESLAAGDE HANDOPLEGGING

De club van reparateurs bestaat inmiddels uit tien medewerkers die een passie delen: techniek. Gevraagd aan een van hen wat er zo bevredigend is aan repareren: ,,Het is zo leuk om te zien dat een apparaat waarvan de bezoeker denkt dat hij niet meer werkt, toch weer zoemt, bromt, snort en het doet. Mensen blij zien is erg mooi aan het werk bij het Repair Cafe. Daarnaast geeft het ook een goed gevoel om de fabrikant te laten zien dat repareren heel goed mogelijk is. Zo, wij kunnen het wel. Soms is er wel eens een gevalletje ‘geslaagde handoplegging’. Een bezoeker brengt een apparaat met een mankement. De reparateur stopt de stekker in het stopcontact en het werkt weer. Fantastisch, toch.”

Medewerkers van het Repair Café zitten op zaterdag 8 april tussen 9.30 en 11.30 uur klaar met het hele team om defecte apparaten werkend te maken. Dit gebeurt aan de Steenstraat 8, onder het genot van een kopje koffie en een zelf gebakken koek. Aanmelden van te voren kan, hoeft niet, via repaircafewijkbijduurstede@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie