Afbeelding
Repair Café

Repair Café Wijk bij Duurstede repareert weer

8 maart 2023 om 16:30 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE ,,Helpt u ons mee de wereld een beetje duurzamer te maken? We gooien te makkelijk weg. Hergebruik is beter voor ons milieu en voor uw eigen portemonnee. De afgelopen maanden hebben we al vele klanten blij kunnen maken met een geslaagde reparatie”, luidt de oproep van een van de tien medewerkers van het Repair Café.

Repareren kun je heel goed leren. In het Repair Café is kennisoverdracht heel belangrijk. Bezoekers gaan samen met vrijwillige reparateurs aan de slag. Op zaterdag 11 maart is het Repair Café weer open. Belangstellenden kunnen zich van te voren per mail (repaircafewijkbijduurstede@outlook.com) aanmelden. Meld in de mail het artikel en wat er aan de hand is; zo mogelijk met een foto. Overigens heeft Repair Café een computerdeskundige onder haar vrijwilligers. Dus geef een oude laptop of desktop-computer kans op een ‘nieuw’ leven. Ook kleine kledingreparaties worden verricht. Nieuw is dit keer dat bezoekers hun mes kunt slijpen. Het is een experiment, men is erg benieuwd hoe het gaat verlopen.

Op zaterdag 11 maart van 9.30 tot 11.30 uur staat de deur van de werkplaats aan de Steenstraat 8 in het voormalig Rabobankgebouw, huidig Viveste/Woonin-gebouw, weer open, waar men geheel belangeloos gebruik van mag maken. In de hal staan de tafels met daarachter de reparateurs klaar om het kapotte apparaat samen uit elkaar te halen en te repareren. En zoals altijd staat de koffie met koek klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie