Hanna Rijken
Hanna Rijken SCGK

Choral Evensong met Capella sine Vinculis In Grote Kerk in Wijk

Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE In de Anglicaanse traditie wordt op veel plaatsen iedere dag liturgie gevierd met een Choral Evensong.
In Wijk doet men dat sinds dit jaar niet meer alleen op zondag, maar ook zo nu en dan op zaterdag. De volgende Choral Evensong is op zaterdag 1 oktober, met medewerking van Hanna Rijken, theoloog en musicus , Bea van de Kaaij, dirigent.

De Choral Evensong is een feest van hoogliturgie, zo u wilt. Voor anderen is het ‘gewoon even’ (tot bezinning komen met) mooie muziek.
Ook de Choral Evensong in Wijk kent een strakke, steeds terugkerende, structuur van gezongen onderdelen. Als Introït klinkt Thou visiteth the Earth van Maurice Greene. William Smith tekent voor de Preces and Responses terwijl de Chants van Psalm 7 en Psalm 8 respectievelijk van de hand van Geaorge Martin en Joseph Corfe zijn. Als Canticles klinken het Magnificat en Nunc Dimittis uit The fourth service van Adrian Batten.

Voor het geval u er niet bij kunt zijn is er ook een livestream. 

En zoals altijd kunt u gratis naar binnen. Maar kosteloos is ook een Choral Evensong als deze niet. Zonder een bedrag van,ongeveer € 10 van iedereen die dat wel kan missen, kan ook deze Choral Evensong ‘niet uit’.

Choral Evensong
Zaterdag 1 oktober 16:00 uur

Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van de Kaaij
Pim Schipper, Orgel
Hanna Rijken, Liturg

Wijk bij Duurstede, Grote Kerk

Toegang gratis, u betaalt vrijwillig achteraf

Capella sine Vinculis
Bea van der Kaaij
advertentie
advertentie