Afbeelding
SCGK

Choral Evensong Kampen Boys Choir

24 mei 2022 om 13:09 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 28 mei wordt om 16:00 uur opnieuw liturgie gevierd tijdens een Choral Evensong in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.

Deze zaterdagmiddag is het Kampen Boys Choir onder leiding van Rintje te Wies te gast voor de gezongen delen van dit middaggebed. Hun vaste organist Sander van den Houten bespeelt het Harrison & Harrison-orgel. Jan Offringa is deze middag de liturg.

Het Kampen Boys Choir was dit jaar al eerder te gast in de Grote Kerk voor het maken van tv-opnamen. Ze komen met plezier terug om in deze prachtige akoestiek, en met het inspirerende Harrison & Harrison-orgel te zingen.

Als Introïtus zal het prachtige Beati quorum via van Charles Villiers Stanford klinken. De Preces en Responses zijn gecoponeerd door Michael Walsh terwijl Philip Stopford de hand had in het Magnificat en het Nunc Dimittis deze middag. Als anthem klinkt het bijna swingende Let the people praise Thee, O God van William Matthias!

WELKOM U bent van harte welkom om het de Choral Evensong in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede mee te beleven. Er gaat niks boven plaats nemen in, en onderdeel zijn van de prachtige ambiance en akoestiek van de Grote Kerk. Zie hoe het Kampen Boys Choir in twee groepen zangers tegenover elkaar (antifonaal) opgesteld staat, en waan u in Engeland!

LIVESTREAM Voor het geval u er toch niet bij kunt zijn, biedt men een livestream aan. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze Choral Evensong blijkt dit een gewaardeerd medium te zijn geworden. Live via deze link naar de Choral Evensong van 28 mei. U kunt ook op bijgaande titelpagina van de uitzending klikken.

VRIJWILLIGE BIJDRAGE De organisatie bespeurt een een zekere gewenning aan de luxe dat je in Wijk kosteloos concerten kunt binnenwandelen. Op zich een groot, te handhaven goed, vindt men! Maar het gaat langzaamaan steeds vaker gepaard met ook weer kosteloos huiswaarts keren. Daarom doet de organisatie een klemmend beroep op uw vrijwillige financiële steun. Voor meegenieten (in de kerk of via de livestream) betaalt u op een door u gekozen moment, een door u gekozen bedrag. Het is echt nodig. Mooie muziek op een professioneel artistiek niveau kost nou eenmaal geld! En zegt u nou zelf, een bedrag van € 10,-- voor een dergelijke activiteit is toch zo dwaas niet?

Het kan heel eenvoudig: maak een bedrag over op NL27 RABO 0316 78 48 85 o.v.v. uw naam en “SCGK, Evensong 28 mei”. En natuurlijk: bent u in de kerk, dan kan het zelfs nog ouderwets in een mandje!

advertentie
advertentie