Choral Evensong via live stream
Choral Evensong via live stream SCGK

Choral Evensong via live stream

30 november 2020 om 08:45 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 6 december wordt er liturgie gevierd tijdens een Choral Evensong in de Grote Kerk.

Met bestaande, tijdelijke, weer opgeheven, voortgezette en zelfs onaangekondigde Coronamaatregelen blijft het laveren en met ‘slagen om de arm’ communiceren. In eerdere aankondigingen van deze Choral Evensong werd nog gemeld dat er (maximaal 30) bezoekers fysiek bij de Evensong aanwezig zouden kunnen zijn. Inmiddels is de situatie gewijzigd en zal deze Evensong uitsluitend via de live stream te volgen zijn.

Van het Kamerkoor Cantiago – dat haar thuisbasis in de Jacobikerk in Utrecht kent – staan 12 zangers zondag onder leiding van Herman Mussche. Zoals gezegd, Kamerkoor Cantiago neemt de gezongen delen voor haar rekening. Pim Schipper bespeelt het Harrison & Harrison-orgel en Henk Kroese is de liturg. Als Introïtus zal O Radiant dawn van James MacMillan (1959) klinken. Als Chant, hoort u Psalm 80 van Stanley Vann (1910-2010). Daartussen Preces and Responses van Richard Ayleward (1626-1669). Verder zullen onder andere het Magnificat en het Nunc Dimittis (Canticles in F ) van John Ireland (1879-1962) te horen zijn. Als Anthem klinkt het schitterende Benedictus (Service in B Flat) van Charles Villiers Stanford (1852-1924).

Volgt u de SCGK-website voor het downloaden van een programmaboekje, deze zal één dezer dagen beschikbaar komen. Entreeprijs vrijwillig vooraf, tijdens of achteraf. SCGK (Stichting Concerten Grote Kerk) houdt er een wat apart beleid op na als het om het heffen van entree gaat: U betaalt niet per sé vooraf, mag dat wel, maar kunt het ook tijdens of na de Choral Evensong doen. U mág een entreebedrag betalen maar hoéft dat niet. Het idee erachter is: bezoek zo breed mogelijk toegankelijk maken, gedragen door de sterkste schouders. Als u een entreebedrag wel kunt missen (€ 10,-- tot € 15,-- voor een dergelijke activiteit is best gangbaar), betaal dit dan alstublieft Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de volgende link: https://qr3.ideal.nl/d4368f70-0fae-4fc9-b3cf-d89307e2404b. Realiseert u zich in deze tijden de moeilijke omstandigheden die gelden voor de cultuursector in het algemeen, en voor musici die vaak zelfstandigen zijn in het bijzonder.

SCGK begroet u graag virtueel komende zondag, 6 december om 16:00 uur!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie