Petra Ekhardt (l) en Corienne Merkens van Merkens Tuincentrum met de gratis planten in canvas tassen, die worden aangeboden tijdens de actie ‘Tegel eruit, plant erin’.
Petra Ekhardt (l) en Corienne Merkens van Merkens Tuincentrum met de gratis planten in canvas tassen, die worden aangeboden tijdens de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Gemeente Wijk bij Duurstede

Gratis plant bij actie ‘Tegel eruit, plant erin’

2 september 2021 om 08:00 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede kunnen op 15 en 22 september 5 tegels bij Merkens Tuincentrum in Langbroek inruilen voor een gratis plant. Samen met de gemeente organiseert het tuincentrum de actie ‘Tegel eruit, plant erin’.

Veel tuinen in de gemeente zijn voor een groot deel betegeld. ,,Met deze ludieke actie willen we in samenwerking met de gemeente inwoners op een laagdrempelige manier motiveren om tegels uit hun tuin te halen”, legt Corienne Merkens van Merkens Tuincentrum uit. ,,Tuinieren is niet moeilijk. Toch merk ik dat mensen het lastig vinden om de eerste stap te zetten. Daar dragen we graag ons steentje aan bij, zodat mensen gewoon beginnen en ervaren hoe fijn een groene oase in eigen tuin is.”

GRATIS PLANT IN LEUKE TAS Bij het tuincentrum aan de Julianalaan 4a in Langbroek staat op woensdag 15 en 22 september een container. Hier kunnen inwoners tussen 9.00 en 17.00 uur hun gewipte tegels inleveren. Bij de kassa kunnen ze daarna een bloeiende vlinderstruik of een groenblijvende glansmispel ophalen. De plant zit in een leuke canvas tas. Daarbij zitten een folder en tegoedbon voor een kwartier gratis tuinadvies van Merkens Tuincentrum. Let op...op=op!

Deelnemers kunnen minimaal 1 en maximaal 5 tegels van 30x30 cm inleveren.
Zijn uw tegels groter of kleiner? Dan rekent u uw tegels om naar dit formaat. Alle voorwaarden voor deze actie zijn te vinden op www.wijkbijduurstede.nl/tegeleruitplanterin. Stimuleer ook anderen en deel uw resultaat op social media! Noem hierbij de hashtags #aandeslagmetmijntuin #steenbreekWBD.

NK TEGELWIPPEN Inwoners kunnen hun verwijderde tegels aanmelden bij het NK Tegelwippen, waar de gemeente aan meedoet. Nog tot 30 september gaan meer dan 80 gemeenten de strijd met elkaar aan. Door de tegels in te voeren op nk-tegelwippen.nl, helpt men Wijk bij Duurstede naar een hogere eindpositie.

OPERATIE STEENBREEK De actie maakt onderdeel uit van Operatie Steenbreek. De gemeente is aangesloten bij Steenbreek. Deze stichting helpt overheden om samen met inwoners en bedrijven hun omgeving te vergroenen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie