Alpaca's logeren in de Natuurspeelweide
Alpaca's logeren in de Natuurspeelweide Natuurspeelweide

Alpaca's logeren op de Natuurspeelweide

18 oktober 2020 om 16:51 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE - De Alpaca’s Patrick en Bob wonen sinds zaterdag op de Natuurspeelweide, gelegen op het erf van zorgboerderij de Bossewaard. Eigenaren zijn Walenka Broskiwiets en Randy Veldhuizen van Bed & Brood de Vogelpoel, zij runnen hun eigen alpaca boerderij.

De sfeervolle Bed & Brood is gelegen tussen de vele fruitboomgaarden in de oude vestingstad Wijk bij Duurstede. Je kunt hier dus op een bijzondere plek overnachten en wakker worden tussen de alpaca’s. Ook worden regelmatig kinderfeestje georganiseerd en kun je op reservatie de dieren eten geven.

De reden dat er twee mannetjes alpaca’s bij de Natuurspeeltuin verblijven, is omdat ze niet in de buurt van de vrouwtjes alpaca’s mogen komen. Dan worden ze heel onrustig en gaat hun testosteron een grote rol spelen en zullen ze er alles aan doen om bij de vrouwtjes te komen. Over een paar weken komt er ook nog het veulentje Macho naar de Natuurspeelweide. Dit omdat Alpaca’s minimaal in een kudde van drie willen leven voor een goede harmonie.

Ondanks de corona crisis blijft de Natuurspeelweide open. Het rustpunt / restaurantje gerund door de bewoners van de zorgboerderij is gesloten. Gebruik van de toiletten is wel mogelijk. De bewoners van de zorgboerderij zijn een kwetsbare doelgroep, houd dus 1,5 meter afstand en blijf thuis als je klachten hebt. Zodat we met z’n allen kunnen genieten van de mooie herfstdagen, de frisse lucht en het buiten zijn.

De natuurspeelweide is te vinden op de Ossenwaard 9 in Cothen op het erf van de zorgboerderij de Bossewaard.

De alpaca's lopen samen met de schapen in de dierenweide
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie