Kom je ook spelen in de Natuurspeelweide?
Kom je ook spelen in de Natuurspeelweide? Natuurspeelweide Cothen

De Natuurspeelweide gaat open

13 juli 2020 om 12:00 Recreatie

COTHEN Op zaterdag 18 juli is het dan eindelijk zover, dan gaat de Natuurspeelweide aan de Ossenwaard 9 open. Er is heel hard gewerkt om nog voor de zomervakantie de speelweide open te stellen. Kom zaterdag, tussen 11.00 en 17.00 uur kennismaken met deze fantastische speelplek. Vanwege de corona en in het belang van de bewoners van de Zorgboerderij is de Natuurspeelweide voorlopig alleen in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur open.

door Ali van Vemde

Het bestuur en de vrijwilligers zijn blij dat de speelweide nu open kan. Twee jaar lang is er hard gewerkt; er zijn plannen gemaakt die nu zijn uitgevoerd en dan is het natuurlijk tof als het heeft uitgepakt zoals de bedoeling was.

SPEELPLEK Er is veel te beleven in de Natuurspeelweide. Er is een speelplek met zand en water. Op een later moment, als de bodemwaardes goed zijn, wordt de waterpomp geplaatst. Tot die tijd worden de regentonnen gevuld met water, waaruit de kinderen met emmertjes zelf water in de waterbakken kunnen laten stromen. Er is een trampoline waarop gesprongen kan worden en de nestschommel nodigt uit om lekker te chillen. En wat dacht je van de klimheuvel met tunnel en glijbaan! Ook zijn er doeltjes geplaatst waar je kunt voetballen.

OP AVONTUUR De gigantische klimboom is ideaal om lekker te klimmen en klauteren. Een grote wilgenhut is gaan bloeien en groeit inmiddels mooi dicht. In het klimbos kunnen kinderen met takken hutten bouwen en spannende avonturen beleven. Na de zomer komt hier een muizenbos met echte muizendeurtjes een een route waarop van alles te zien en te beleven is.

VRIJWILLIGERS Dit mooie initiatief had nooit uitgevoerd kunnen worden zonder de inzet van de vrijwilligers en de sponsoren. Op het speelregelbord bij de ingang staan de sponsors vermeld en ook op de website natuurspeelweidecothen.nl is alle informatie te vinden. De vrijwilligers leiden alles in goede banen. Er is een toilet waar gebruik van kan worden gemaakt. Het Rustpunt is nog dicht voorlopig. Zodra het mag, kan hier koffie en thee worden gehaald tegen een kleine vergoeding. Er is niet veel parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets op lopend. Als het te druk is, kom dan op een later tijdstip terug. Vanaf zaterdag kan er elk weekend worden gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie