Marjolein en Rik van de Graanschuur
Marjolein en Rik van de Graanschuur De Graanschuur

De Graanschuur in andere handen

13 maart 2020 om 09:20 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE In januari van dit jaar heeft Marjolein Haken De Graanschuur overgenomen van Kees Oorschot en Louise Krijnen. Haar partner Rik heeft de taak van havenmeester op zich genomen.Tijdens de winterstop is er hard gewerkt om een nieuwe styling door te voeren. Nu is het tijd om echt aan de slag te gaan.

Ali van Vemde

„We hebben al veel reacties gekregen," vertelt Marjolein. „We hebben geschilderd en opnieuw ingericht. Het is de bedoeling dat we ook meer jongere mensen gaan trekken. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een gezellige speelhoek." Stagiaire Anouk Oostenbrink helpt er hard aan mee. Zij maakte een Instagram account, zodat nog meer mensen kunnen worden bereikt. Binnenkort begint het terrassenseizoen weer en dat trekt ieder jaar veel fietsers, wandelaars en toeristen.

BROOD & SPELEN Marjolein en Rik kenden De Graanschuur al vanwege de evenementen die ze met hun bedrijf Lunaworx bij de haven organiseerden, zoals Brood & Spelen en afgelopen jaar de Lazy Sunday Afternoon op de steiger. Dit Wijkse bedrijf houdt zich bezig met de organisatie en styling bij onder andere bruiloften en evenementen en heeft veel ervaring met het organiseren van verschillende activiteiten. „Het haventerrein is een prachtige locatie om van alles te organiseren." zegt Marjolein enthousiast.

ZORG EN HORECA De combinatie zorg en horeca is gebleven. „Dit loopt fantastisch. De mensen die bij Kees en Louise werkten zijn gebleven en de geweldige mensen die hen begeleiden doen hun werk zo goed, dat wij niet continu aanwezig hoeven te zijn. De kaart hebben we iets aangepast en we zijn overgestapt op een ander merk koffie. Onze taarten worden versgebakken en natuurlijk gebruiken we het meel van de molen. In de toekomst willen we nog meer zelf gaan bakken. We hopen dat we in de zomer wat langer geopend kunnen zijn in het weekend. Als we tot 20.00 uur open kunnen zijn, kunnen gasten hier ook terecht voor een avondmaaltijd. We hopen dat ook de mensen uit Wijk bij Duurstede ons weten te vinden. " De aanschuiftafel was een groot succes en die blijft dan ook, maar vanaf nu met bepaalde thema's/beleving. Op 3 april is er een activiteit alleen voor 'ladies', met onder andere cocktails. Ook is het de bedoeling om meer te gaan doen op de steiger. Ideeën zijn er volop.

Informatie over de 'nieuwe' Graanschuur is te vinden op de website of mail voor vragen naar info@wijksegraanschuur.nl

advertentie
advertentie