Bijeenkomst voor ouders van kinderen met ASS
Bijeenkomst voor ouders van kinderen met ASS Stichting Binding

Bijeenkomst ouders van kinderen met ASS

25 oktober 2019 om 10:34 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Er staat weer een avond gepland voor ouders cq verzorgers en geïnteresseerden van kinderen met ASS. Dit keer op vrijdagavond 1 november om 19.00 uur. Hoofdthema deze avond: sporten voor kinderen met ASS. Dat kinderen met ASS veel baat kunnen hebben bij sport, weet de 24-jarige Joep Tiernego maar al te goed. Hij heeft zelf PDD-NOS, maar is vooral ook topsporter: "Als ik volleybal, gaan de oogkleppen op en vergeet ik even alles".

Vrijdag 1 november staat de bijeenkomst voor ouders (en geïnteresseerden) van kinderen met ASS in het teken van sporten. Hoe kies je samen met je kind een sport die bij je kind past? Waar kan je op letten? Punten van aandacht kunnen hierbij zijn: kan mijn kind aansluiten bij het reguliere sportaanbod of heeft mijn kind meer specifieke begeleiding nodig? Ouders kunnen ervaringen delen omtrent sport en sportactiviteiten in onze gemeente.

Tijdens deze avond zal Tim Hoogduin van de pilot Sportmix, georganiseerd door Stichting Wijksport aansluiten. Sportmix is een aanbod voor kinderen met ASS (leeftijd 7-ca. 12 jaar) die baat hebben bij structuur en minder makkelijk aansluiting vinden bij een sportvereniging. Tim zal in gesprek gaan over de inhoud van de lessen en de begeleiding.

Locatie: Stichting Binding, Steenstraat 14 A, Wijk bij Duurstede. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via e-mail: asswbdgroep@gmail.com of mantelzorg@stichting-binding.nl of tel. 0343-473075. Heeft u concrete vragen dan kunt u deze ter voorbereiding aan ons mailen.

De werkgroep ASS Wijk bij Duurstede is een initiatief van ouders van kinderen met ASS. Doel van deze werkgroep is door middel van groepsbijeenkomsten ouders herkenning en erkenning te geven in de zorg voor hun kinderen. Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt er informatie en advies op een laagdrempelige manier met elkaar uitgewisseld

advertentie
advertentie