Mantelzorgers in het zonnetje gezet

12 oktober 2019 om 10:41 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Ook dit jaar geven de Gemeente Wijk bij Duurstede en het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding aandacht aan mantelzorgers en het goede werk dat ze doen. Dit doen ze door het organiseren van de mantelzorgwaardering en de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorg is het onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of buur die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. En dat voor gemiddeld 8 uur per week en ten minste 3 maanden lang. Voor die mensen is (onbetaalde) hulp onmisbaar. Elke soort mantelzorg is anders.

In de gemeente Wijk bij Duurstede krijgen de mantelzorgers elk jaar een cadeautje. Dat noemen we de mantelzorgwaardering. Die waardering is een spaartegoed, dat wordt bijgeschreven op de klantenspaarpas 'Hart van Wijk.' Met het spaartegoed kunnen allerlei producten worden betaald bij de aangesloten winkeliers in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Op de Dag van de Mantelzorg is er van alles te doen voor mantelzorgers: theater en zang, workshops en ontspanning. Massages, een Formule 1-Simulator of een workshop Tai Chi en de dag wordt afgesloten met een heerlijk buffet. De Dag van de Mantelzorg is dit jaar op 9 november in het Huis van de Gemeente van 14 tot 19 uur.

Bent u, of kent u een mantelzorger? Opgeven voor de Dag van de mantelzorg of de mantelzorgwaardering kan aan de balie van Loket Wijk. Of u kunt bellen met 0343 473 075 of mailen naar mantelzorg@stichting-binding.nl. Opgeven voor de mantelzorgwaardering kan tot 1 november.

Mantelzorgers die graag bij de Dag van de Mantelzorg willen zijn, maar geen opvang hebben voor de persoon voor wie ze zorgen, kunnen bellen met Standby Duurstede: 06 44 943 655. Standby Duurstede heeft fantastische vrijwilligers die op 9 november de mantelzorgtaken over kunnen nemen.

Kijk voor meer informatie op https://www.stichting-binding.nl/mantelzorg/mantelzorgdag

advertentie
advertentie