Computerlessen voor starters
Computerlessen voor starters Lisbeth Dessé

Computerlessen Windows 10

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Digitale apparaten zijn een onderdeel van het dagelijks leven geworden. Senioren die digitaal vaardiger willen worden, kunnen voor ondersteuning terecht bij Stichting Binding., leercentrum van het SeniorWeb. Digitaal actief zijn zorgt voor meer contact met familie, vrienden en kennissen. Ook hernieuwde contacten met vrienden van vroeger en praktische gemakken, door de mogelijkheid van internetbankieren, online shoppen of online een reis plannen/openbaar vervoer uitzoeken. Hierdoor ben je ook minder aangewezen op anderen. Ook op vakantie en uitstapjes worden de digitale apparaten meegenomen. Dit vooral om het contact te onderhouden met het thuisfront, maar ook om het nieuws te lezen, informatie over bezienswaardigheden op te zoeken en de weg te vinden. Het leercentrum biedt plek aan zowel beginners als aan senioren die nog meer op de computer willen leren. De volgende twee cursussen starten in oktober.

[WINDOWS10] Windows 10, voor deze cursus is geen voorkennis nodig, wel moet het programma op uw computer staan. De cursus wordt gevolgd met een cursusboek, dat duidelijk stap voor stap uitleg geeft. U kunt ook tijdens de les aantekeningen in het boek (laten) maken. Uiteraard is het boek uw eigendom. Wilt u weten of deze cursus geschikt voor u is, loopt u dan even binnen voor persoonlijk contact bij Het Digitaal Café. De cursus start op 15 oktober, op de dinsdagochtenden.

[DE SOOS] De Soos is leuk om bij te blijven en om meer te leren op de computer. Inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen die op dit moment in de belangstelling staan. Ook wordt er aandacht besteed aan het groepsgebeuren. Hiervoor is er een gezellig samen zijn in de pauze met de andere deelnemers. De les begint met een inleidend gedeelte, waarin uitleg wordt gegeven over het te behandelen onderwerp. Na de pauze is er voldoende tijd om praktisch aan de slag te gaan. De cursus start op 17 oktober, op de donderdagmiddagen.

Wilt u weten voor welke cursus u zich het best op kunt geven, belt u dan met WijkHelpt op de maandag- en donderdagochtenden op telefoonnummer (0343-)572000. Mocht u niet in de gelegenheid zijn op die momenten belt u dan met Stichting Binding, telefoonnummer (0343-)473075. Uw naam en telefoonnummer worden genoteerd, en dan zal een vrijwilliger van het Leercentrum contact met u opnemen en bespreken welke computerles het best bij u past. Wilt u van tevoren persoonlijk contact komt u dan naar Het Digitaal Café. Deze is elke woensdagmiddag om 13.30 tot 15.00 uur in de oneven weken, locatie Openbare Bibliotheek (gemeentehuis), Karel de Grotestraat 30. De eerstvolgende keer is woensdagmiddag 9 oktober. U bent van harte welkom.

advertentie