Heerlijk bewegen in je eigen tempo
Heerlijk bewegen in je eigen tempo Stichting Wijksport

Healthy Moves voor volwassenen start op 22 april

2 april 2024 om 09:26 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel mensen hebben geen zin in diëten of om fanatiek te bewegen, maar willen wel beter in hun vel zitten. Dan is Healthy Moves het ideale programma. Door rustig (hard) te lopen, te letten op je voeding en te ontspannen merk je dat je veel rustiger en ontspannen bent. Healthy Moves gaat op 22 april weer van start met een nieuwe serie van tien weken. Meedoen kan nog, schrijf je dan nu in via Stichting Wijksport.

Door het samen buiten bewegen word je vrolijker en krijg je meer energie, zo is de ervaring van vorige deelnemers. Het gaat er hier juist niet om hard te lopen, maar de focus ligt vooral op plezierig bewegen. Iedereen kan meedoen, ervaring met (hard)lopen is niet nodig. Het gaat bij Healthy Moves niet alleen om het lopen, maar er is ook een aantal bijeenkomsten. Hier krijgen de deelnemers informatie over voeding, blessureherkenning, mindset en ontspanning.

Na de aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek. Hierbij wordt samen met de deelnemer de beginsituatie bepaald. Zo wordt gesproken over motivatie, doelen en mogelijkheden. Na de gesprekken gaat Healthy Moves op maandag 22 april van start. In een groep van maximaal 25 deelnemers wordt tien weken lang, één of twee keer per week (hard)gelopen. Dit gebeurt onder begeleiding van een runningtherapeut. Diverse avonden is er tevens een bijeenkomst. Diëtist Carlien Harms vertelt over gezonde voeding, Ronald Dercksen is sportfysiotherapetu en podoloog met als specialisatie hardloopblessures. Fysiotherapeut David Bouwmeester is gespecialiseerd in fysiologie, stress en burn-out. De (hard)looptrainingen worden verzorgd door buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen en Pieter Visscher, afgewisseld door Jolien van Vliet en Margreet van den Heuvel, beide ervaren runningtherapeuten en (hard)loopinstructeurs.

Op de website stichtingwijksport.nl/project/healthy-moves-volwassenen is alle informatie te vinden en kan worden ingeschreven. Voor meer informatie: Tobias Wijnmaalen, telefoon 0617413517 of e-mail tobias@stichtingwijksport.nl

advertentie
advertentie