Mantelzorgbijeenkomst
Mantelzorgbijeenkomst Stichting Binding

Bijeenkomst voor mantelzorgers van iemand met dementie

19 maart 2024 om 10:19 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandag 25 maart is er een bijeenkomst voor mantelzorgers van iemand met dementie. Thema: veranderende relatie bij dementie over houden van en intimiteit.

In een wereld die vaak wordt bepaald door herinneringen, blijft intimiteit een kostbaar geschenk voor mensen die leven met dementie. Hoewel dementie vaak gepaard gaat met geheugenverlies, dooft het verlangen naar menselijk contact niet uit.

Dementie kan de dynamiek van relaties veranderen. Partners en geliefden worden verzorgers, er ontstaan persoonlijkheidsveranderingen en de communicatiebarrières nemen toe. Vaak rijzen vragen zoals: wat als ik niet meer herkend word? Verdwijnt de liefde dan plotseling?

Zelfs als de herinneringen soms vaag zijn, blijft de behoefte aan aanraking, genegenheid en begrip bestaan. Psycholoog Milou Peek werkt in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis met ouderen met én zonder dementie. Zij legt uit hoe liefde en verbondenheid kunnen blijven gedijen, zelfs in de schaduw van deze uitdagende aandoening. Daarnaast is er ruimte voor vragen en het delen van eigen ervaringen.

De themabijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur in het E&E Gasthuis zaal 3 aan de Gansfortstraat 4. Aanmelden: mantelzorg@stichting-binding of telefoon 0343 473070.

advertentie
advertentie