Gezellig samen koersbal spelen
Gezellig samen koersbal spelen Stichting Binding

Koersbal, sociaal en gezellig

17 februari 2024 om 10:41 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Iedere maandagochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur wordt er in de Willem van Abcoudezaal in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis koersbal gespeeld door een selecte club jongere ouderen, de oudste jongere is 95 jaar, uit Wijk bij Duurstede. Onder toeziend oog van scheidsrechter Jan de Hoop en zijn secondant Bas wordt er, met een kop koffie of thee, gespeeld voor de gezelligheid en een eervolle vermelding -met zelfgemaakte overwinningstrofee- aan het einde van het jaar.

Koersbal is een behendigheidsspel waarbij het er op aankomt dat op de juiste manier een goede draai aan de bal gegeven wordt, zodat jouw bal het dichtst bij de ‘jack’, het kleine witte balletje, komt. Een beetje à la jeu-de-boules, maar dan anders. Het zwaartepunt van de bal ligt niet in het midden van de bal, waardoor deze tijdens het uitrollen een bocht, curve, maakt. Zo is het mogelijk om met een sierlijke boog een andere bal weg te tikken bij de jack zodat jij of jouw team de punten krijgt. Het gaat erom dat zoveel mogelijk dezelfde kleur ballen het dichtst bij de jack komen, dat bepaalt het puntentotaal.

Het spel wordt gespeeld op een mat van acht bij twee meter en men speelt het met z’n tweeën tegen elkaar, of met twee paren tegen elkaar waarbij steeds met 2 keer 4 ballen de strijd aangegaan wordt. Gedurende het spel speel je afwisselend tegen verschillende deelnemers, zodat aan het einde van het spel iedereen tegen elkaar gespeeld heeft. Competitief, maar nog belangrijker; sociaal en gezellig. Genoeg ruimte en tijd voor spel en plezier.

Genoeg ruimte ook om weer nieuwe deelnemers te mogen begroeten en op te nemen in dit gezellige clubje, zodat er in meerdere teams tegen elkaar gestreden kan worden. Loop eens binnen op Gansfortstraat nummer 4 en kom kijken. Inlichtingen bij Jan de Hoop (06-10613427) of Stichting Binding (0343-473070).

Deelnemen kost ca. €4,00 per maand. Je bent van harte welkom en neem je hartelijkheid mee.

advertentie
advertentie