Afbeelding
VVN

Leerlingen stappen weer op de fiets voor verkeersexamen

1 april 2022 om 10:45 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit jaar is het landelijk schriftelijk verkeersexamen gehouden op 29 maart. Een aantal scholen doet dat digitaal en andere scholen gebruiken daarbij nog de schriftelijke examens.

In verband met corona is het praktijkgedeelte van het examen in 2021 op beperkte schaal gehouden. Daarom doen dit jaar zowel de leerlingen van groep 7 als 8 het praktijkexamen. Het gaat dan om 258 leerlingen in Wijk bij Duurstede en in Langbroek en Cothen 53 leerlingen.

Dit houdt in dat op dinsdag 13 april en woensdag 14 april in Wijk bij Duurstede het praktijkexamen wordt gedaan en op donderdag 15 april in Cothen en Langbroek.

ROUTE VVN: ,Nieuw is dat we nu ook in Wijk bij Duurstede over een permanent aangegeven route beschikken. De gemeente heeft er voor gezorgd dat we nu in Wijk, Cothen en Langbroek over een route beschikken met vast aangebrachte borden. De kinderen kunnen dus eigenlijk wanneer zij willen de route rijden. In Langbroek en Cothen kon dat vorig jaar al, maar nu dus ook in Wijk bij Duurstede zelf.”

In Wijk bij Duurstede wordt dit jaar in 1 route gefietst. De start is bij ’t Kompas (dependance van de Horn) aan de Hordenweg/Kompas en gaat via de Hordenweg naar het centrum van de stad en vandaar via De Heul en de Horden weer naar de school. ,,De route is bij de leerlingen bekend, dus ze kunnen alvast oefenen al dan niet in schoolverband. Op zo’n dag doen we graag een beroep op verzorgers van de kinderen om die dag te helpen bij de controleposten. Op verschillende punten controleren deze mensen het fietsgedrag van de kinderen, Het niet uitsteken van een hand bij het afslaan kan dus al funest zijn als het theorie examen ook niet echt goed was. U kunt de deelnemers herkennen aan de genummerde oranje hesjes.”

Het praktijkexamen in Cothen en Langbroek is een dag later op donderdag  15 april. Daar gaan 53 leerlingen het examen afleggen. ,,Hier doen zowel groep 7 als groep 8 van de Piet de Springerschool het examen en groep 7 van de School met de Bijbel. De Toermalijn uit Cothen kan door omstandigheden niet mee doen. In Cothen en Langbroek rijden kinderen altijd 1 route. Van Langbroek naar Cothen en andersom. Ook doen de routeborden weer dienst als wegwijzer. De kinderen kunnen ten alle tijden deze route rijden en oefenen. Zoals het er nu voor staat hebben we nu in alle kernen de routeborden. Wij als afdeling VVN zijn erg blij dat ons deze mogelijkheid is geboden.”

GAME EN APP Er is door Veilig Verkeer Nederland veel aandacht gevraagd aan de scholen en ouders om zoveel mogelijk kinderen het verkeersdiploma succesvol te laten behalen. Om kinderen en hun ouders te stimuleren meer te oefenen heeft Veilig Verkeer Nederland een game of app. ontwikkeld voor smartphone of tablet. Leuk en leerzaam!!!

Downloaden via www.vvn.nl/vvn-verkeersexamen of de appstores van Google en Apple.

De afdeling VVN Wijk bij Duurstede, Cothen/Langbroek wenst de leerlingen veel succes met het praktijkexamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie