Afbeelding
Wijk bij Duurstede

Start klassencompetitie Hackshield

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De eerste klassencompetitie van HackShield start op 1 maart. De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud Cyber Agents. Zij kunnen zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminaliteit. In de vijf deelnemende gemeenten gaan de scholen de strijd tegen elkaar aan. Dat zijn Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Wijk bij Duurstede en Renswoude. De meest cyberveilige klas in èlke gemeente wint een prachtige prijs. Dat is een compleet verzorgd schoolreisje naar Ouwehands Dierenpark op 15 juni.

Burgemeester Meerts daagt je uit met je klas HackShield te spelen De politie en de vijf burgemeesters roepen de kinderen op om Cyber Agent van hun gemeente te worden. Daardoor werken zij mee aan een cyberveilige gemeente. Burgemeester Iris Meerts vindt dat een goed idee. ,,Help jij met je klas mee om het internet veiliger te maken in onze gemeente? Door dit spel te spelen, kun je ook je (groot)ouders en vrienden leren hoe ze online veilig blijven. Weet jouw klas straks het meeste over hacken, phishing en geldezels? Ik ben benieuwd wie straks het schoolreisje wint!”

KLASSENCOMPETITIE HackShield in de Klas is een module met lessen die de leerkracht in 30-45 minuten kan behandelen. Hiermee kan elke klas punten verdienen. Aan het einde van de les krijgt de meester of juf een code. Daarmee kunnen de leerlingen zich via hun eigen account aansluiten bij hun klassenteam. Daarna kunnen zij zelf met HackShield aan de slag. Zo scoren zij extra punten voor de klas.
Meespelen kan tot en met 31 mei. Daarna maakt de burgemeester samen met de politie bekend welke klas de winnaar is van de competitie.

AANMELDEN SCHOLEN De basisscholen krijgen eind deze week een brief en filmpje. In dat filmpje dagen een Veenendaalse wijkagent en de vijf burgemeesters leerlingen uit om mee te doen. Voor scholen staat een informatiepakket op www.joinhackshield.nl/klassencompetitie.

advertentie