Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Hondenlosloopgebied op Gravenbol wordt kleiner voor Natura2000

23 maart 2022 om 16:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het hondenlosloopgebied op de Gravenbol wordt kleiner. Dit gebied ligt in beschermd natuurgebied (Natura 2000). Het losloopgebied is nu groter dan het hoort te zijn. De natuurwetgeving staat die grootte niet toe. Een stevige boete is het gevolg, als het losloopgebied blijft zoals het is. De gemeente heeft geen keus en verplaatst daarom het hek eind maart. De kaart geeft aan hoe het losloopgebied eruit komt te zien.

GEEN ANDERE OPLOSSINGEN De gemeente praat al een paar jaren over het kleiner maken van het losloopgebied. Zowel met de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede als met de Provincie Utrecht.
Wethouder Henk Vreeswijk zegt hierover: ,,In het begin zochten we naar andere oplossingen. Maar omdat de wetgeving erg streng is, waren die oplossingen niet mogelijk. Daarom moet de gemeente het hekwerk verplaatsen. Het losloopgebied voor honden wordt daarmee zo groot als het hoort te zijn. Daardoor kunnen de doelen voor dit Natura2000 gebied gehaald worden. Het is natuurlijk vervelend nieuws voor hondenbezitters.”

Er zijn op dit moment geen vervangende losloopplekken voor honden. De gemeente onderzoekt nu of zij toch nog ergens een extra hondenlosloopgebied kan maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie