Uit het archief: Kritiek op planontwikkeling Vikinghof terrein in Wijk bij Duurstede

18 jul, 13:12 Historie
Ali van Vemde
Het Vikinghof terrein 20 jaar later
Het Vikinghof terrein 20 jaar later

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat speelde er 20 jaar geleden in de gemeente. Wijks Nieuws duikt in het archief, op zoek naar verrassende verhalen van toen. We kijken terug, maar ook naar het nu. Zijn de plannen uitgekomen, wat is er veranderd? Deze week blikken we terug op het Vikinghof terrein. Het besluit van de raad om op het Vikinghofterrein een combiplan te realiseren, werd teruggedraaid door de provincie. In Wijks Nieuws van 4 april 2001 is te lezen dat er forse kritiek is op het terugdraaien van het raadsbesluit. De plannen waren om dit gebied te gebruiken voor natuurontwikkeling en camping De Asgard. Met Frans Hoving, destijds actief in de gemeenteraad, nu vrijwilliger bij het Utrechts Landschap en coördinator vrijwilligersgroep UL Vikinghof terrein, kijken we terug.

Hoving weet zich nog goed te herinneren waarom deze plannen niet door zijn gegaan. „Het voormalig zwembad terrein Vikinghof heeft 20 jaar geleden in het kader van de ruilverkaveling een natuurbestemming gekregen. Voor het zover was is er een lange en soms moeizame politieke strijd gevoerd tussen de Vereniging Natuur en Milieu en het Utrechts Landschap en anderzijds de gemeente en politiek. Verschillende politieke partijen wilden een camping voor mensen die slechtziend of blind zijn. Er lagen plannen voor een camping met onder andere een woning, vakantie appartementen en met horeca op het terrein. De camping zou een landelijke en zelfs een internationale uitstraling kunnen krijgen. Ik zat toen in de gemeenteraad en ik was groot voorstande..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht