Afbeelding
Het Boni

Het BONI bestaat honderd jaar: Eeuweling is méér dan een school

17 januari 2022 om 11:45 Onderwijs

UTRECHT Komende zomer is het honderd jaar geleden, dat jongens en meisjes uit Midden-Nederland voor het eerst voortgezet onderwijs konden volgen aan het St. Bonifacius Lyceum aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Dat honderdjarig bestaan het Boni, onder welke naam de school een begrip is in Utrecht en omstreken zoals in Bunnik en Wijk bij Duurstede, wordt op grootse wijze gevierd. En dat in een jaar dat de huidige schoolgebouwen aan de Fockema Andreaelaan weer een gedaanteverwisseling ondergaan. 

JUBILEUMBOEK Naast allerlei festiviteiten in 2022 en 2023 verschijnt er in augustus onder de titel ‘Méér dan een school’ een prachtig boek. Met daarin verhalen en foto’s over de geschiedenis van het BONI, dat sinds 1968 met de invoering van de Mammoetwet als St. Bonifatius College door het leven gaat. Een jubileumboek met volop aandacht voor de (katholieke)identiteit van de school, de verandering van de onderwijsmethodes, interviews met markante Bonifanten en topsporters, die op het Boni zaten, ervaringen van Boni-stellen, artikelen over bijzondere docenten, kunst op school, het vermaarde schoolblad STEMMEN en nog veel meer. En natuurlijk met anekdotes van oud-leerlingen en leerkrachten over hun belevenissen op en rond de school.

ANEKDOTES Lezers kunnen nu al genieten van die bijzondere herinneringen. Onder de naam Boni100.nl heeft de Stichting Eeuwfeest St. Bonifatius College op internet een website gebouwd. Op die website staan inmiddels al tientallen anekdotes uit een ver en minder ver verleden. Wekelijks worden er meer fraaie herinneringen aan de collectie toegevoegd. 

De pareltjes uit de serie anekdotes krijgen eveneens een plek in het boek. Het bijzondere aan het boek is ook, dat alle redactieleden, vormgever en andere medewerkers een Boni-verleden hebben in de vorm van leerling, leerkracht, ouder enzovoorts. Binnenkort verschijnt er op de website hoe geïnteresseerden het boek kunnenbestellen. Om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen is het dus raadzaam op internet de site Boni100.nl geregeld te bezoeken.

Afbeelding
advertentie
advertentie