Corienne Merkens wil mensen stimuleren de tuin in te gaan
Corienne Merkens wil mensen stimuleren de tuin in te gaan Ali van Vemde

Corienne Merkens van De Groenetoren in Langbroek wil kennis van de tuin en natuur vergroten

24 mei 2023 om 09:12 Natuur en milieu

LANGBROEK Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd op 9 september vorig jaar de groenetoren aan de Julianalaan 4 geopend. In de oude slangentoren van de Langbroekse brandweer wist Corienne Merkens haar droom waar te maken. Het viel haar op dat veel jongeren geen idee hebben hoe ze moeten beginnen met het aanleggen van een tuin. Daar wil ze iets aan doen. Nu, bijna een jaar later, is het Stichting de Groenetoren en worden leuke workshops gegeven.

Stichting de Groenetoren heeft als doel de kennis over tuin en natuur te vergroten in de maatschappij en om mensen te stimuleren de tuin in te gaan. Oftewel, groeien in groen en het groene hart laten kloppen. Waar in het verleden de slangen van de brandweer hingen te drogen is nu een prachtige ruimte gecreëerd. Een ruimte waar kennis kan worden gedeeld, een kennishub voor groeninspiratie waar iedereen kan groeien in groen. Maar ook een plek waar de gevorderde tuinliefhebber terecht kan, bijvoorbeeld om de biodiversiteit in de tuin te vergroten.

Al van jongs af aan was de interesse voor groen er al. Dat is ook niet zo vreemd, want Corienne groeide op in het tuincentrum van haar ouders. Enkele jaren geleden besloot in te stappen in het bedrijf, Merkens Tuincentrum. Hier krijgt ze alle gelegenheid om haar eigen ideeën en plannen te verwezenlijken.

Regelmatig worden er workshops gegeven, deze zijn heel divers. Bijvoorbeeld over eten uit je eigen tuin of een kindvriendelijke tuin. Maar ook over het inrichten van je tuin, ecosystemen of plukken uit je eigen tuin. Op groenetoren.nl is alle informatie te vinden over de workshops, maar ook over de mogelijkheid om jouw kennis met anderen te delen. Daarnaast worden opties bekeken voor documentaire avonden, een groene bibliotheek, lezingen en excursies op groene locaties en inloopmiddagen waar op een laagdrempelige manier tuinadvies te geven.

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie