Rond de 300 kerstbomen werden gebracht
Rond de 300 kerstbomen werden gebracht Ali van Vemde

Kerstboom snipperdag in Langbroek groot succes

7 januari 2022 om 08:17 Overig

LANGBROEK Groepjes kinderen die de kerstboom meesleepten en bakfietsen en aanhangwagens volgeladen met kerstbomen. Allemaal gingen ze woensdagmiddag naar tuincentrum Merkens waar ze een leuke actie hadden bedacht. De regen en de kou hield de kinderen niet tegen, maar er was dan ook een beloning.

door Ali van Vemde

Corienne Merkens van tuincentrum Merkens en haar neef Geert-Willem van het hoveniersbedrijf wilden een oude traditie weer in ere herstellen en dat is prima gelukt. Ongeveer 300 kerstbomen werden gebracht en gingen daarna direct de versnipperaar in. Zo worden de kerstbomen op een milieuvriendelijke manier verwerkt tot bodemverbeteraar en bodembedekker. Deze snippers gaan naar het Wijkse Voedselbos. Ze zijn er heel erg blij mee, geen afval meer en de compost is goed voor de bodem in het Voedselbos.

Maar dat was nog niet alles. Voor alle kinderen die een boom kwamen brengen was er een lekkere verrassing. Zij kregen een patatbon die kon worden ingewisseld bij De Ruif en een appel van Vernooij. Corienne Merkens is blij met het grote succes van de actie. „Het is weer net als vroeger,” vertelt ze. „Het enige verschil is dat de bomen vroeger werden verbrand, nu is er een mooie milieuvriendelijke bestemming voor. We sluiten de keten door de bomen als compost terug te geven aan de natuur.”

De kerstbomen worden direct versnipperd
Een milieuvriendelijke oplossing
Een gezonde appel als beloning
En dan eindelijk, de patatbon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie