Corienne Merkens heeft gebouwd aan een groenetoren
Corienne Merkens heeft gebouwd aan een groenetoren Ali van Vemde

De groenetoren ontkiemt, Corienne Merkens helpt te vergroenen

1 september 2022 om 14:45 Overig

door Ali van Vemde

LANGBROEK Ze straalt een en al enthousiasme uit, Corienne Merkens. Dat is ook niet zo gek, want op vrijdag 9 september komt haar droom uit. Dan wordt officieel de groenetoren aan de Julianalaan 4 geopend. Dan wordt langzaam aan het leven teruggebracht in de oude slangentoren van de Langbroekse brandweer.

Bij tuincentrum Merkens is Corienne nog druk bezig. De puntjes moeten op de i worden gezet, want ze gaat nog even op vakantie voordat de officiële opening gaat plaatsvinden. Klaar is het nog niet, maar een kijkje binnen nemen mag alvast. Hier vertelt ze over haar ideeën en haar ambities. Kort geleden stapte ze in het bedrijf van haar ouders. „De afgelopen twee jaren was ik hier al steeds meer te vinden. Wat mij erg opviel is dat veel leeftijdsgenoten niet weten hoe ze moeten beginnen met de aanleg van hun tuin. Dat is zo zonde, want het is helemaal niet moeilijk om te vergroenen. Ik heb natuurlijk het voordeel dat ik de handvatten wel van mijn ouders heb gekregen. Daardoor ontstond het idee van de groenetoren. Zo kunnen we iedereen die handvatten geven, zodat zij die wat minder weten van groen, hopelijk wat groener kunnen worden. Die drempel willen wij weghalen.”

KENNIS DOORGEVEN Onder andere door het geven van workshops door experts met een passie voor groen wil Corienne kennis doorgeven. „Zo zijn we heel erg blij met de hulp van Petra Ekhardt van Natuurlijk heel leuk. Dit najaar wordt gestart met zeven tuinworkshops die los van elkaar te volgen zijn, maar ook opvolgend. De eerste is op 13 september. De workshops geven je de tools om de tuin groener, biodiverser, maar ook dier- of kindvriendelijk te maken.

Maar eerst de officiële opening waarbij zal worden geproost op het samen gaan vergroenen. Dan wordt ook de plant gepoot die de toren zal vergroenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie