Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Voorjaarsactie ‘Gloeilamp eruit, gratis ledlamp erin’

5 mei 2022 om 10:30 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 11 en 21 mei kunnen inwoners uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek drie werkende gloei- of halogeenlampen omruilen voor ledlampen. De gemeente Wijk bij Duurstede en het Energieloket organiseren voor de tweede keer de actie ‘Gloeilamp eruit, gratis ledlamp erin’. Inwoners kunnen hiervoor terecht in Cothen en Langbroek. 

In veel huizen hangen nog gloei- en halogeenlampen. Wie een veelgebruikte gloeilamp vervangt door een even sterke ledlamp, bespaart per jaar ongeveer 10 euro aan stroom. Een paar gloeilampen vervangen, levert dus al een paar tientjes per jaar op! Een welkome besparing, zeker met de hoge energieprijzen. Afgelopen november konden huurders in de gemeente al meedoen aan eenzelfde omruilactie. Bijna 300 huurders leverden toen samen 750 werkende gloei- en halogeenlampen in bij het Energieloket. Aan de nieuwe voorjaarsactie kunnen huurders én huiseigenaren meedoen.

Wethouder Henk Vreeswijk (duurzaamheid) is enthousiast over de omruilactie. ,,Een ledlamp verdient zich binnen een jaar terug via de energierekening. Maar het is best een investering om alle lampen te vervangen. Het is mooi dat we met deze actie inwoners een beetje op weg helpen.”

De omruildagen zijn op:

- woensdag 11 mei van 13.00 - 17.00 uur bij Voetbalvereniging SVF, Overrijnseveld 5 in Cothen;

- zaterdag 21 mei van 10.00 - 14.00 uur in Dorpshuis De Toekomst, Prinsenplein 3 in Langbroek.

VOORWAARDEN Inwoners nemen maximaal 3 werkende gloei- of halogeenlampen mee. Voor elke meegebrachte werkende lamp, krijgen zij een nieuwe ledlamp terug. Een huishouden krijgt dus maximaal 3 gratis ledlampen. Huishoudens die in november 2021 al mee hebben gedaan, kunnen niet meer aan deze actie meedoen. Er kunnen 500 huishoudens meedoen aan de actie. Postcode en huisnummer worden genoteerd en alleen gebruikt voor registratie van deze actie.
 
De omruilactie is mogelijk dankzij de landelijke RREW-uitkering. RREW staat voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen. Hiermee organiseren de gemeente Wijk bij Duurstede, het Energieloket en Viveste tot eind van dit jaar meer acties. Het doel is om inwoners te ondersteunen bij het besparen van energie.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie