Huurders mogen gratis gloeilampen ruilen voor LED lampen
Huurders mogen gratis gloeilampen ruilen voor LED lampen Pixabay

Huurders mogen gloeilamp gratis ruilen voor ledlamp

13 november 2021 om 09:32 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE  Huurders uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek kunnen 24 en 27 november drie werkende gloei- of halogeenlampen omruilen voor ledlampen. De actie ‘gloeilamp eruit, gratis ledlamp erin’ is van de  gemeente Wijk bij Duurstede en het Energieloket. 

In veel huizen hangen nog gloei- en halogeenlampen. Wie een veelgebruikte gloeilamp vervangt door een even sterke ledlamp, bespaart per jaar ongeveer 10 euro aan stroom. Een paar gloeilampen vervangen, levert dus al een paar tientjes per jaar op! Een welkome besparing, zeker nu de energieprijzen stijgen. Wethouder Henk Vreeswijk (duurzaamheid) is enthousiast over de omruilactie. ,,Een ledlamp verdient zich binnen een jaar terug via de energierekening. Door de ledlampen cadeau te geven motiveren we inwoners om niet langer te wachten. Dus haal die oude energieslurpers eruit en lever ze in!”


OMRUILACTIE
De omruildagen zijn op woensdag 24 november van 13.30 - 17.00 en zaterdag 27 november van 9.00 - 17.00 uur. De omruilactie is bij het Energieloket aan de Steenstraat 2 in Wijk bij Duurstede. Huurders nemen maximaal 3 gloei- of halogeenlampen mee om in te leveren. Voor elke meegebrachte werkende lamp, krijgen zij een nieuwe ledlamp terug. Een huishouden krijgt dus maximaal 3 gratis lampen. Heeft u een huurwoning? Dan ontvangt u rond half november een brief over de actie. Deze neemt u mee als bewijs dat u huurder bent. Heeft u de brief niet ontvangen? Neem dan een envelop of brief mee die u, op uw naam heeft ontvangen op het gehuurde adres. Kom op tijd, want op is op! Het Energieloket houdt zich aan de coronaregels die dan gelden.


ENERGIEBESPARING Het Energieloket geeft gratis en vrijblijvend energieadvies aan alle inwoners van de gemeente. Ook huurders zijn welkom met vragen over hoe ze met kleine aanpassingen hun energierekening omlaag kunnen brengen. De omruilactie is mogelijk dankzij de landelijke RREW-subsidie. RREW staat voor de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen. Hiermee organiseren de gemeente Wijk bij Duurstede en het Energieloket de komende maanden meer acties. Het doel is om inwoners te ondersteunen bij het besparen van energie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie