Concordia tijdens Koningsdag in het E&E Gasthuis.
Concordia tijdens Koningsdag in het E&E Gasthuis. André-Jan Douwes

Concordia start Projectorkest Midden Nederland

15 november 2023 om 14:54 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij Muziekvereniging Concordia zitten ze niet stil. De leden spelen met heel veel plezier in het orkest en de slagwerkgroep, maar zij willen meer. Daarom start binnenkort de inschrijving voor deelname aan het Projectorkest Midden Nederland. In samenwerking met andere orkesten en mensen die ook graag muziek maken zal maandelijks gerepeteerd worden. Het project wordt afgesloten met een aantal optredens.

Anita en Margriet maken deel uit van de werkgroep van vier personen. „We zijn al druk bezig met de organisatie. We kijken welke muziek we willen gaan spelen, hoe groot het orkest gaat worden, waar zal worden opgetreden en hoe vaak. Met de voorbereidingen zijn we bijna zover dat de inschrijving kan beginnen. In januari gaan we starten met de repetities en we hopen natuurlijk dat heel veel muzikanten uit Wijk bij Duurstede, maar ook uit de omgeving, zich de komende tijd inschrijven. Het repertoire zal heel divers zijn, van Mozart tot Morricone en van Elgar tot Elvis. De repetities zullen eens in de drie weken zijn van januari tot en met juni. Later zal iets vaker worden gerepeteerd. Het project wordt afgesloten met verschillende optredens eind juni en begin juli, in ieder geval tijdens de Dag van de Blaasmuziek.”

Mensen enthousiast maken om in een orkest te gaan spelen.

Een mooi initiatief, maar ook heel erg nodig, vertellen Anita en Margriet. „Zoals bij veel verenigingen zien wij ook het ledenaantal teruglopen. Daar maken we ons wel zorgen over. Met dit project hopen we dat weer meer mensen enthousiast worden om in een orkest te gaan spelen.” De komende tijd zal aandacht worden besteed aan dit unieke project middels social media en flyers. Via de website harmonie-concordia.nl kan worden ingeschreven.

Muziekvereniging Concordia bestaat al sinds 1900. Regelmatig zijn ze te vinden bij activiteiten, zoals de intocht van Sinterklaas, Kleurrijk Uit in Wijk, dodenherdenking en de Dag van de Blaasmuziek. Het orkest repeteert iedere dinsdagavond en iedereen is van harte welkom om eens binnen te lopen. De slagwerkgroep repeteert op maandagavond. De komende tijd is Concordia te vinden bij de Sinterklaasintocht en bij het Pepernotenconcert op 26 november in Calypso. Ook tijdens de Kerstmarkt op 10 december en bij de gezinsdienst in de Grote Kerk op 24 december is Concordia te horen.

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie