Winterconcert Excelsior in 2020
Winterconcert Excelsior in 2020 Ali van Vemde

Winterconcert Excelsior mag weer

21 januari 2023 om 09:15 Muziek

COTHEN Na een aantal jaren van afwezigheid vindt op zaterdag 28 januari weer het traditionele Winterconcert plaats. Zo zullen alle afdelingen van Excelsior wederom vertegenwoordigd zijn.

Het twirlteam (voorheen majorettes) heeft een aantal leuke shows ingestudeerd. Daar het team ook veel jonge twirlers bevat, vindt ze dit eerste optreden wel heel spannend. Echter, er wordt door de wat oudere twirlers ook heel professioneel aan de weg getimmerd. Zo is Angelique in december vorig jaar Nederlands kampioen geworden met het onderdeel Super-X-Strut in de categorie Senior Runner-up. Een geweldige prestatie. Zij zal dan ook deze show op ons Winterconcert uitvoeren.

De Malletband biedt ook een afwisselend programma. Zo presenteren zij het prachtige Soldier On samen met het twirlteam en brengen zij een medley van de Police. De fanfare brengt voor de pauze een concourswerk namelijk Lady Tullemore. Maar ook lichtere werken krijgen de aandacht. Zo is er onder andere Trombonelle, een stukje voor drie solo trombones. Het werk A tribute to Amy Winehouse is een interessante medley van diverse liedjes van Amy Winehouse.

Waar de vereniging heel trots op is, is het feit dat Excelsior op dit concert zeven nieuwe leerlingen kan presenteren. De blazersgroep die bestaat uit Eileen, Deshariell, Robin en Sem heeft een tweetal werkjes ingestudeerd en de slagwerkgroep van Davey, Bowie en Jelko laat ook duidelijk van zich horen.

Aan het eind van het concert gaat het dak eraf! Hoezo? Kom dan luisteren naar ons Winterconcert op zaterdag 28 januari.

Sporthal ‘De Rijnsloot’, Kersenakker 29, Cothen, Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50, Donateurs vanaf € 10,- vrij toegang. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie