Jan Bresser is 75 jaar lid van Excelsior
Jan Bresser is 75 jaar lid van Excelsior Excelsior

Jan Bresser 75 jaar lid van Excelsior Cothen

12 juli 2021 om 10:38 Muziek

COTHEN Donderdag 1 juli 2021, was een zeer bijzondere datum. De dag dat euphonium blazer en erelid Jan Bresser maar liefst 75 jaar lid is van Muziekvereniging Excelsior Cothen!

Jan is geboren op 18 januari 1935. Op 11-jarige leeftijd begon hij met muziek maken bij Excelsior. Inmiddels doet hij dit al 75 jaar! Jan begon ooit met het bespelen van een bariton. Een zeer mooi instrument, maar Jan hield wel van wat afwisseling. Hij bleek van alle markten thuis te zijn. Er volgden namelijk een heel aantal andere blaasinstrumenten: de corhoorn, piston, bugel en trompet. Met de toenmalige boerenkapel bespeelde Jan ook nog de altsaxofoon. Toen Herman Wiegers zijn intrede bij Excelsior deed als dirigent, stapte Jan over op een euphonium. Hier blaast hij, naar eigen zeggen, met veel plezier zeker al 30 jaar op. De passie voor het maken van muziek heeft Jan doorgegeven. Zijn dochter Marjan is hoofdmajorette geweest en heeft tevens bij de toenmalige drumband gezeten. Ook liep zij een tijd als tambourmaître voor de vereniging. Zijn schoonzoon Michel speelt momenteel bugel en kleinzoon Tim drumt zowel bij de fanfare als malletband.

60 JAAR BESTUURSLID Jan is een echt verenigingsmens. Vindt er een optreden plaats, dan is Jan aanwezig. Maar Jan blaast niet alleen actief, hij zet zich in waar mogelijk en heeft ook in het verleden ontzettend veel voor Excelsior betekend. In de jaren 60 heeft Jan zich ingezet als bestuurslid. Hij vervulde een lange tijd de rol van bibliothecaris. Jan heeft een groot aandeel geleverd aan de bouw van het muziekgebouw; zowel de oude Krib aan de van Beeck Calkoenstraat als de huidige Krib. Bij alle acties die er zijn geweest om geld op te halen voor de vereniging was Jan aanwezig. De bloembollen verkoop, Anjercollecte, het verkopen van LP’s tijdens het 100 jarig bestaan van Excelsior, varkentjesactie, donateursactie, noem het maar op. Onkruid wieden bij de Krib, het schoonmaken van de repetitieruimte en het zorgdragen voor het onderhoud van alle blaasinstrumenten, niks is onze Jan teveel!

HULDIGING Na 75 jaar is Jan nog steeds enthousiast lid. En dit mag gevierd worden! De verrassing voor Jan was dan ook groot toen zowel zijn lieve vrouw Riet als familieleden tijdens de wekelijkse repetitie van de fanfare de zaal binnenliepen. Voorzitster Gerda van Helden sprak lovende woorden. De fanfare blies vrolijke klanken. Jan kreeg, onder luid applaus, van zijn kleinzoon Tim de bronzen KNMO medaille vanwege het 75 jarig lidmaatschap uitgereikt. Hierna was er tijd voor felicitaties tijdens een borrel en taart!

Jan is een voorbeeld voor alle leden van Excelsior!
Beste Jan Bresser; alle leden van Excelsior hopen dat er nog vele jaren lidmaatschap zullen volgen!  

advertentie
advertentie