Blues in de kelder aan de Klooster Leuterstraat
Blues in de kelder aan de Klooster Leuterstraat Ali van Vemde

Blues in de huiskamers van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek

Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE In verschillende huiskamers en tuinen in Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede klonk zondagmiddag muziek. Maar liefst 16 ruimtes werden opengesteld door muziekliefhebbers. In een ontspannen sfeer kon worden geluisterd, vaak onder het genot van een drankje en een hapje. Genoeg gehoord, dan door naar het volgende adres!

door Ali van Vemde

Met BluesbijdeBuren wil BluesinWijk de leefbaarheid binnen verschillende wijken bevorderen en laten zien hoe gastvrij bewoners zijn. BluesbijdeBuren werd voor de derde keer georganiseerd en heeft inmiddels bewezen een succes te zijn. Mensen ontmoeten elkaar en genieten samen van de muziek. Bij sommigen gebeurde dat in de huiskamer, bij anderen in de tuin, op de boot of in de kelder. De muzikanten speelden drie sessies, zodat het voor het publiek mogelijk was om ook andere adressen te bezoeken.

Ook nu was er een grote variëteit in muziek, van popmuziek tot oerblues, van soul tot jazzy. Bands speelden zowel midden in de stad als in het buitengebied. Heel bijzonder dit jaar was de komst van zangeres Janne Timmer en toetsenist Dave Warmerdam. Zij wonnen met hun bluesband Haarlem Lake de European Blues Challenge 2022 in Malmö. Zondag niet met de hele band aanwezig, maar als duo.

Janne Timmer en Dave Warmerdam
Muziek in de tuin met Kuilenburg & Van Bergen
advertentie
advertentie