Choral Evensong in de Grote Kerk
Choral Evensong in de Grote Kerk SCGK

Stichting Concerten Grote Kerk gaat door; Choral Evensong met Capella Dorestad

11 mei 2021 om 09:23 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor het eerst meldt Stichting Concerten Grote Kerk zich dit jaar met een aankondiging. Tijdens de eerste lockdown was er nog een enkele keer een aangepast programma en in december het Festival of Lessons and Carols. Er werd live gestreamd vanuit een lege kerk. Daarna is alles stilgelegd, tot nu!

Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) gaat op zondag 16 mei in de Grote Kerk weer liturgie vieren in een Choral Evensong. Een beperkt aantal zangers uit ‘Capella Dorestad’ neemt onder leiding van Rienk Bakker de gezongen delen voor haar rekening. Henk Kroeze zal de liturg zijn en Pim Schipper bespeelt het Harrison-orgel uit 1883.

GEEN FYSIEKE TOEGANG Bij de herstart van de Choral Evensong is het nog niet mogelijk dit fysiek mee te beleven. Het goede nieuws is dat de Grote Kerk vanaf begin 2021 beschikt over een professionele installatie om live te streamen. Moest het hiervoor nog met houtje-touwtje oplossingen van aan elkaar geknoopte laptops, iPhones als camera en bibberende dash cams, nu kunnen vanachter een regiemeubel drie vaste en één mobiele camera op afstand bediend worden.

LIVE STREAM De Choral Evensong wordt live in de huiskamer gebracht via laptop, smart tv of tablet. Op de website www.scgk.nl is het programmaboekje te vinden en informatie over het volgen van de livestream. De gezongen delen zijn: ‘if ye love me’ van Thomas Tallis (1505-1585) vormt de Introit. De gezongen Preces zijn van de hand van Richard Ayleward (1626-1669). de Chant is Psalm 24 gecomponeerd door William Boyce (1711-1779). Het ‘Magnificat & Nunc Dimitis’ zijn op muziek gezet door Johan Babtist Calkin (1827-1905). De gezongen Responses zijn opnieuw van Ayleward en als Anthem zal ‘My soul there is a country’ van Charles Hubert Parry (1848-1918) klinken. The Closing hymn is ‘Come down o love divine’.

ENTREEPRIJS Het is er voor de cultuursector in het algemeen, en voor musici in het bijzonder, niet makkelijker op geworden in Coronatijd. Voor de entreeprijs blijft gelden: niets moet, alles mag. Het mag het voorgestelde bedrag van € 10,- per persoon zijn, het mag ook meer of minder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie