Gezellige start van het feestjaar
Gezellige start van het feestjaar Shantykoor Tussen Rijn en Lek

Start feestjaar 25 jaar Wijks Shantykoor vlak voor de opening vaarseizoen Watersport vereniging ‘Rijn en Lek’

31 maart 2024 om 09:22 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Opgericht in 1999, als gelegenheidskoor voor het 700-jarig bestaan van Wijk bij Duurstede bestaat het Shantykoor dit jaar 25 jaar. Er zijn het hele jaar door allerlei activiteiten gepland, de eerste festiviteit vond afgelopen zondag (24 maart) plaats op de Ark van de Watersportvereniging ‘Rijn en Lek’. Daar is het koor ooit geboren. Het koor heet dan ook niet voor niets Wijks Shantykoor ‘Tussen Rijn & Lek’.

Indertijd waren het vooral de leden van de watersportvereniging en ondernemers die lid werden van het Shantykoor. Al snel kreeg het koor de wind in de zeilen en groeide het uit tot een omvangrijk koor. Het bestuur was indertijd genoodzaakt een ledenstop in te voeren en er ontstond een wachtlijst met zeker tien personen! Daar kon je zo maar een paar jaar op staan. Niet alleen voor wat betreft het aantal leden maar ook de activiteiten van het koor groeiden als kool. Jaarlijks werd gemiddeld zo’n 25 keer opgetreden en het beroemde Shanty festival zette Wijk bij Duurstede in de regio en ver daarbuiten op de kaart. Ze komen overal die mannen van het Shantykoor; Sail Rotterdam, Vlissingen en Den Helder, maar ook op de autoRAI waren ze in de afgelopen jaren met hun vrolijkheid uitstralende optredens.

In de eerste activiteit van het feestjaar wisselden Theo Hofman en Bert Stuart en het Shantykoor elkaar af in een muzikale middag. Bert (accordeon) en Theo (keyboard) met luisterliedjes en het koor natuurlijk met shanty’s en seasongs. Het was een gezellig samenzijn onder mensen die iets hebben met water. Het ging natuurlijk over oude en nieuwe ‘bootjes’ met of zonder zeil en wat zijn nou de echte watersport liefhebbers. Belangrijke thema’s in het ondermaanse.

Het Shantykoor is op zoek naar nieuwe aanwas, wat ook een reden was om in het clubhuis van de watersport te starten met de activiteiten rond het 25 jarig bestaan. Binnen het shantykoor wordt je jong genoemd als je rond de 60 bent en ook weleens onder de douche zingt. Dat meldde Jan van Schaik, die indertijd bij de geboorte van het koor nauw betrokken was en nog steeds actief is. Oefenen is maar één keer per veertien dagen aan de orde dus er blijft tijd genoeg over voor andere zaken.

Mannen die eens een avondje mee willen maken zijn altijd welkom, even aanmelden bij de secretaris 0343-578089 of kijk op www.wijksshantykoor.nl.

advertentie
advertentie