Ars Musica Studentenkoor
Ars Musica Studentenkoor Ars Musica Studentenkoor

Choral Evensong met Ars Musica Studentenkoor

25 maart 2024 om 10:40 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE In de Grote Kerk op zaterdag 6 april, 16:00 uur, Ars Musica Studentenkoor onder leiding van Arjen Uitbeijerse met Rien Donkersloot op orgel. Liturg is Leendert Jan van Lingen. De toegang is ‘gratis’. U betaalt vrijwillig achteraf: richtprijs € 10.        
    
        
In de vierde maand van het jaar de vierde Choral Evensong. In de Anglicaanse traditie is de regelmaat, de doorgaande continue beweging een belangrijk kenmerk van dit middaggebed. Natuurlijk bij ons geen dagelijks ritme. Maar dan toch op zijn minst als het even kan een maandelijkse…Al in 2021 stond het Ars Musica Studentenkoor onder leiding van Arjen Uitbeijerse geprogrammeerd bij SCGK (Stichting Concerten Grote Kerk). Midden in de Coronaperiode zagen we ons toen genoodzaakt te annuleren. Deze periode ligt nu achter ons en dat betekent dat ze op zaterdag 6 april om 16:00 uur bij ons in de Grote Kerk ‘in de herkansing’ gaan! Rien Donkersloot is hun organist, ook deze middag. Leendert Jan van Linden zal de liturg zijn.        
        
ARS MUSICA STUDENTENKOOR

Deze maand niet op zondag- maar op zaterdagmiddag. In de Anglicaanse traditie is de Evensong niet ‘voorbehouden’ aan de zondag. Ook wij wijken wel eens af. Alleen al om daarmee ook een groep in de gelegenheid te stellen ‘mee te vieren’ terwijl ze dat op zondag niet zullen doen.God be in my head van John Rutter vormt het Introït. De Preces en Responses klinken van Herbert Sumsion. De als chant gezongen Psalm 32 voor dit weekend is van William Russell. Als Canticles klinken Magnificat en Nunc Dimittis van Herbert Murill. Ye choirs of new Jerusalem van Charles Villiers Stanford staat op de rol als Anthem. Hoe Engels wilt u het hebben?        
        
        
LIVESTREAM 

De Choral Evensong van zondag is ook via de livestream mee te maken. Kijk voor het Programmaboekje op de SCGK-website en op het SCGK YouTube-kanaal.        
        
        
        
        

        

advertentie
advertentie