60-jarig bruidspaar Van Dam ontvangt burgemeester tijdens koffie-uurtje in Ruisdaelhof - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

60-jarig bruidspaar Van Dam ontvangt burgemeester tijdens koffie-uurtje in Ruisdaelhof

13 jun, 13:33 Mensen
Ali van Vemde
Een bos bloemen van de burgemeester voor Cor en Coby van Dam
Een bos bloemen van de burgemeester voor Cor en Coby van Dam

WIJK BIJ DUURSTEDE Met heel veel plezier wonen Cor en Coby van Dam sinds 2010 in de Ruisdaelhof. Op Tweede Pinksterdag was het paar 60 jaar getrouwd en dat vierden ze, samen met de kinderen en kleinkinderen, in Winterberg. Donderdag kwam burgemeester Iris Meerts met een prachtige bos bloemen bij hen op bezoek tijdens het koffie-uurtje in de Ruisdaelhof. Koffie met gebak en een drankje was er voor alle bewoners. En natuurlijk werd er voor het paar ook gezongen.

Cor van Dam en Coby Monnée leerden elkaar kennen in Utrecht, de stad waar ze beide opgroeiden. „Ik woonde in de Schepenbuurt, Coby kwam van het Spinozaplantsoen. Zoals het toen ging ontmoeten de jongeren elkaar bij de ijssalon en dat is dan ook de plek waar wij elkaar leerden kennen. Dat was nog voor mijn diensttijd,” vertelt Cor. Na een jaar gevaren te hebben, kwam de diensttijd en daarna heeft Cor nog een jaar gevaren. Toen bleek dat Coby in verwachting was, werd het varen opgegeven en ging hij aan de slag als verzekeringsagent. Coby deed de kappersopleiding en heeft als kapster gewerkt. Later deed ze receptiewerk bij de kappersacademie.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven