Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Wethouder Eric Balemans (VVD) overleden

3 juli 2021 om 18:55 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Wethouder Eric Balemans is vrijdag 2 juli is overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. Eric was sinds januari 2020 wethouder in gemeente Wijk bij Duurstede. ,,Hij bracht veel kennis en ervaring mee. Hij was erg betrokken en zette zich vol overgave in voor de Wijkse samenleving. Wij gaan hem ontzettend missen als collega en als de warme persoon die Eric was. Wij wensen zijn vrouw, zijn zoon en dochter en alle andere dierbaren heel veel sterkte toe met dit grote verlies”, aldus burgemeester Iris Meerts en fractievoorzitter Sybren van der Velden in een eerste gezamenlijke reactie.

Voordat Eric als wethouder aan de slag ging in Wijk bij Duurstede, had hij al veel ervaring in de landelijke en provinciale politiek. Hij begon in 1983 als redacteur van Liberaal Utrecht en was van 1994 tot 1998 voorzitter van de afdeling Utrecht. Van 1998 tot 2006 was Eric lid van de Tweede Kamerfractie. Van 2007 tot 2014 was hij statenlid van de Provinciale Staten van Utrecht, waarna hij van 2014 tot 2018 het ambt van wethouder in de gemeente Stichtse Vecht bekleedde. Hiervoor ontving hij een koninklijke onderscheiding.

STIKKER PLAQUETTE Voor zijn enorme inzet en betekenis voor de partij heeft het Hoofdbestuur van de VVD Eric op 28 juni de Stikker Plaquette toegekend. De Plaquette is genoemd naar de eerste voorzitter van de VVD en bedoeld voor personen die hun sporen hebben verdiend door hun jarenlange inzet in het politiek bestuur. De fractie van de VVD Wijk bij Duurstede herkent de inzet waarvoor Eric de Stikker plaquette kreeg. De VVD fractie is hem zeer erkentelijk voor alles wat hij voor de gemeente Wijk bij Duurstede heeft betekend.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie