Afbeelding
Koen Laureij
Video

Veel rook vrijgekomen bij metaalbrand in Wijk bij Duurstede

28 mei 2021 om 23:44 Brand

WIJK BIJ DUURSTEDE In Wijk bij Duurstede is de brandweer uitgerukt voor een metaalbrand bij een recyclingsbedrijf aan de Molenvliet. Een grote berg met metalen stond in brand en daar kwam veel rook bij vrij. De rook ruikt vies en kan gevaarlijk zijn als je het diep inademt. Dat risico is beperkt tot enkele meters rondom het bedrijf.

Vlammen waren snel van de brand af, maar omdat het een grote berg metaal betrof broeide het in de stapel nog. Met een grote kraan heeft de brandweer de stapel uit elkaar getrokken en nageblust. Een klus die nog
tot diep in de nacht zal duren.

De brandweer werd even na 1:00 uur na gealarmeerd voor de brand. Een speciale brandweereenheid uit Nieuwegein is opgeroepen op met speciale druk in de stapel te kunnen blussen. De situatie is onder controle, maar het sein brandmeester kan pas worden gegeven als ook de gloeiende delen in de metaalstapel geblust zijn.

Vanwege de rookontwikkeling is ook het bedrijfsgebouw vol met rook komen te staan. De brandweer zet een grote ventilator in om het gebouw te ventileren.

Bekijk hieronder de video.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie