Minder schadeclaims woningbranden; rookmelders essentieel

10 okt, 07:41 Brand
Rookmelders.nl
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Verzekeraars noteerden vorig jaar minder schadeclaims als gevolg van woningbranden. In totaal ging het om ruim 64 duizend claims in 2019, tegenover bijna 81 duizend een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. 

De materiële schadelast voor verzekeraars bedraagt ruim 220 miljoen euro in 2019 en is weinig veranderd ten opzichte van 2018. Wel is de gemiddelde schade per brandclaim toegenomen van 2.764 euro in 2018 tot 3.440 euro in 2019. De meeste woningbranden ontstonden, zoals gebruikelijk rondom de jaarwisseling. 

Het landelijk gemiddelde kwam vorig jaar uit op 8 woningbrandclaims per duizend huishoudens. In de provincie Utrecht lag dat gemiddelde iets lager: 7 per duizend huishoudens. In de stad Utrecht was dat zelfs nog lager: 5,9.

Verder valt dit op in de landelijke cijfers:

In Overijssel en Limburg registreerden de verzekeraars relatief de meeste claims: respectievelijk 11 per duizend huishoudens.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht