Afbeelding

Hockey- en studievrienden fietsen Alpe d’HuZes als Alpe d’Hugo

28 mei 2023 om 14:45 Maatschappelijk Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Van de ruim 5.000 fietsers die donderdag 1 juni de beroemde berg (misschien wel) zes keer op fietsen, zijn 23 verbonden met Hugo. Hugo Annard overleed vorig jaar juli aan de gevolgen van kanker. Het maakte diepe indruk op zijn teamgenoten van het Wijkse Dorsteti Hockey Heren-1 team. Hugo werd maar 22 jaar.

Ook zullen zijn ziek-zijn en overlijden een onuitwisbare gebeurtenis blijven in de levens van Hugo’s studie-, dispuut-, en huisgenoten in Leiden waar hij studeerde.

OPGEVEN IS GEEN OPTIE 

Dat was niet alleen een lijfspreuk van Hugo, al vroeg werd het na Hugo’s sterven voor zijn hockeyvrienden de drijfveer om, schatplichtig aan Hugo, zoveel mogelijk geld voor Alpe d’HuZes in te zamelen. Er ontstond een bijzondere band tussen de Wijkse hockeyvrienden en Hugo’s Leidse dierbaren.

ALLERLEI ACTIES

De inmiddels hechte groep ondernam van alles! Van het brouwen en verkopen van Alpe d’Hugo-bier tot het houden van een enorme veiling onder bezielende leiding van Kees Jansma, afgelopen april in het Dorsteti-clubhuis in Wijk. De hoeveelheid lokale sponsoren en bieders dat daaraan bijdroeg was hartverwarmend. Natuurlijk was vanaf dag-één het ultieme doel om de beroemde alp in Frankrijk fietsend of wandelend te bedwingen (want dat laatste kan ook). Tussen de individuele sportievelingen ontstond een gezonde competitie wie voor de eigen sportprestatie de meeste sponsoring zou realiseren.

DOEL AL SNEL BIJGESTELD

De mannen en vrouwen hadden aanvankelijk als doel om € 50.000 bij elkaar te krijgen. Alleen de veiling al bracht ruim € 24.000 op. Als alles straks achter de rug is, willen ze minstens € 100.000 kunnen ‘aftikken’ aan Alpe d’HuZes. De eerste barrière bleek namelijk al snel niet ambitieus genoeg.

DUBBEL

Zo verdrietig als de aanleiding is, zo indrukwekkend en mooi is het te zien hoe tien maanden later tussen deze 23 vriend(inn)en, hun ouders en ook de ouders, broer en zus van Hugo wordt uitgekeken naar de sportieve prestatie in de Franse Alpen. Allemaal zijn ze afgereisd en ontmoeten ze elkaar daar. Het kan niet anders dan dat sportieve prestatie, verbondenheid, verdriet én dankbaarheid een mix van (warme) emoties gaat zijn. Dat kan daar. Want het was niet zomaar, dat één van de vrienden vorig jaar tijdens de uitvaart sprak: “Hugo, we gaan je niet loslaten, we gaan je alleen op een andere manier vasthouden”…

ZE ZIJN ER BIJNA

Dat zullen deze 23 fietsers en wandelaars op donderdag 1 juni van zichzelf vast een paar keer zwoegend en zwetend denken… Maar ook in hun streven naar de ton Euro geldt dat ze er bijna zijn. “Maar nog niet helemaal”… De hockey- en studievrienden hebben de € 95.000 ruim aangetikt. Hoe mooi zou het zijn als ze alle eindstrepen halen! Doet u mee met de laatste (korte) etappe?

Dat kan via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/AlpedHugo

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie