Hal Marienhoeve eind augustus in afwachting van de vluchtelingen
Hal Marienhoeve eind augustus in afwachting van de vluchtelingen Gemeente Wijk bij Duurstede

College neemt besluit: asielzoekers vertrekken begin oktober

22 september 2022 om 11:09 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De groep asielzoekers die gemeente Wijk bij Duurstede sinds 27 augustus opvangt, vertrekt begin oktober. Door een week langer te blijven, is het mogelijk een warme overdracht te realiseren naar een andere plek in de regio, zo meent het college. 

MENSWAARDIG Burgemeester Iris Meerts legt in een persbericht van de gemeente uit hoe het college over de langere opvangperiode denkt: ,,Wij willen asielzoekers een menswaardig verblijf bieden in afwachting van hun procedure. Dat is het uitgangspunt van het college. Daarom zijn wij blij dat er nu zicht is op een nieuwe locatie, waar zij langer kunnen blijven. Dat deze groep mensen daardoor iets langer dan vier weken in onze gemeente blijft, vinden wij goed uit te leggen.”

SPORT IS AKKOORD Stichting WijkSport is ermee akkoord gegaan dat de asielzoekers een week langer in de sporthal blijven. Direct na hun vertrek start de afbouw van de opvanglocatie, zodat de sporters er weer gebruik van kunnen maken voor de start van het winterseizoen.

Dinsdag 20 september werd dit collegebesluit van die ochtend aan de gemeenteraad kenbaar gemaakt. Tijdens de raadsvergadering kon de raad hier geen besluit over nemen, maar wel wensen en bedenkingen aangeven. Na weging van deze bedenkingen nam het college woensdag het besluit om de termijn van 4 weken te verlengen tot begin oktober.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie