Taart bij de eerste bijeenkomst van het KNKR Café
Taart bij de eerste bijeenkomst van het KNKR Café Stichting Binding

Het KNKR Café is van start

18 februari 2022 om 10:15 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandag 7 februari was de eerste bijeenkomst van het KNKR Café in ‘Heul Gezellig’ aan de Brikastraat 25. Samen met Viveste, Stichting Binding en Buurtbewoners is in deze woning een Huis van de Buurt gerealiseerd. 

De bezoekers van de bijeenkomst er enthousiast over, zo laat één van hen weten. 

„Het KNKR Café is een geweldig initiatief van Ans en Stans. Het café is iedere eerste maandag van de maand (als de sirene gaat, geopend van 14.00 tot16.00 uur voor(ex-)kankerpatiënten, naasten, kinderen en nabestaanden.
Je kunt gewoon binnen wandelen ergens tussen 14.00 en 16.00 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.
Ik ben als partner naar de eerste bijeenkomst in het KNKR café geweest. Mijn man heeft een kwaadaardige beenmergaandoening en is ongeneeslijk ziek. Hij komt uit een gezin waarvan drie van de vijf broers ongeneeslijk ziek zijn. Een broer is net voor kerst j.l. overleden. Ik heb de bijeenkomst als heel fijn ervaren.
Iedereen kon gewoon ‘zijn’ en daarom gingen de ontmoetingen en gesprekken als vanzelf. We zaten aan een lange tafel met heerlijke taart en een kopje koffie of thee. Er waren serieuze gesprekken, maar er was ook humor, ruimte voor een lach en af en toe een traan in een hele veilige omgeving.
Voelt het aan de lange tafel teveel, dan is er ook een ruimte waar een gesprekje een op een mogelijk is dat om even je verhaal te doen.
Ik merk dat deze middag mij heel goed heeft gedaan. Je hebt vaak aan een half woord genoeg, want er is herkenning waardoor je je meteen verbonden voelt met elkaar. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Zo fijn! Ik hoop dat vele lotgenoten de weg naar het KNKR café zullen vinden.”

Het volgende KNKR Café is op maandag 7 maart aanstaande, wees welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie