Het eerste repaircafé was een succes
Het eerste repaircafé was een succes Repair Café

Waarom repareren lastig gemaakt wordt

19 januari 2022 om 14:45 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Inwoners van Wijk bij Duurstede kunnen op zaterdag 29 januari van 9.30 tot 11.30 uur weer langskomen in het Repaircafé op de Karel de Grotestraat 61, bij de Wijkse Inloop in de oude bibliotheek. 

Lodewijk Bergsma van het Repaircafé vertelt: ,,Misschien heeft u het nieuws gevolgd: afgelopen weken is er aandacht geweest voor het repareren van –elektronische– apparaten. De Europese commissie gaat fabrikanten aanspreken op de repareerbaarheid van hun producten. Of het nu gaat om een stofzuiger, koffiezetapparaat, bureaulamp, mobieltje, naaimachine: de fabrikanten doen erg hun best om ze zo te maken dat ze bij een defect niet meer te  repareren zijn, of alleen door hun dure servicemonteurs. En ze hopen op die manier u zo ver te krijgen dat u dan maar een nieuwe koopt. Zonde vinden wij van het Repaircafé. Waarom spullen die met een vaak kleine ingreep weer een tweede leven kunnen krijgen weggooien. Niet doen.”

AAN DE GANG ,,Het zal nog wel even duren voor de fabrikanten echt hun spullen duurzamer gaan maken, maar zolang kunt u bij ons terecht. Onze zeer deskundige reparateurs weten vaak toch manieren om uw kapotte apparaat weer aan de gang te krijgen.”

Om zeker te zijn van een plek graag aanmelden via Wijkrepair@outlook.com, maar men kan ook spontaan langs komen. Wel zijn QR-code en mondkapje verplicht. Koffie, thee en koek staan klaar en wie even moet wachten kan genieten van de gezellige sfeer. Het repareren is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

advertentie
advertentie