Eric Harmsen neemt de prijs in ontvangst
Eric Harmsen neemt de prijs in ontvangst Stichting Binding

Derde plaats voor Verbonden Buurt

24 maart 2020 om 09:46 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Een prachtige eervolle derde plek voor het project Verbonden Buurt bij de Helpende Handen Award. Afgelopen zaterdag mocht initiatiefnemer Eric Harmsen hiervoor een cheque van tweeduizend euro in ontvangst nemen. „Die gaan we gebruiken voor onze vrijwilligers," aldus een tevreden Harmsen en projectleider Gerda van Berkel in koor.


De Helpende Handen Award is een initiatief van de ING. Uit honderden inschrijvingen koos de bank zelf vijf regionale kanshebbers, daarvan was Verbonden Buurt er dus één. Van Berkel: „Dat was al een ongelofelijke eer. Vervolgens hebben we eind februari - begin maart een stemronde gehad. De winnaar werd uiteindelijk de partij met de meeste stemmen in deze ronde. Het is super om te zien hoeveel mensen op ons stemden, veel meer dan we ooit verwacht hadden. Al die mensen bedanken we hartelijk!"


De twee geven aan, dat ze met het geld de vrijwilligers binnen Verbonden Buurt iets leuks gaan geven. Harmsen: „Dit is een prijs voor de vrijwilligers en dus gaan we iets doen voor de vrijwilligers. Uiteraard moeten we nog even kijken wat dat wordt." In deze gekke tijden zien de twee de prijs als een extra stimulans. Van Berkel: „Dit is een tijd waarin het belangrijk is, dat mensen elkaar helpen. Juist nu is een Verbonden Buurt een belangrijke basis voor hulp aan elkaar. Ook vanuit ons als prijswinnaars dus nog een keer de oproep om elkaar te steunen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie