V.l.n.r.: Mark (Lionsdinercommissie), Bastiaan (SOK), Marion (Lionsdinercommissie) en Daan (SOK)
V.l.n.r.: Mark (Lionsdinercommissie), Bastiaan (SOK), Marion (Lionsdinercommissie) en Daan (SOK) Lions Levefanum

Levefanum tast in de buidel voor jongeren in Wijk bij Duurstede

12 februari 2024 om 10:11 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Lionsclub Levefanum in Wijk bij Duurstede bestaat ruim twintig jaar. De 25 leden van de club zetten zich graag in om de inwoners van haar gemeente een steuntje in de rug te geven als dat nodig is. 

Vaak is dat fysieke aandacht in de vorm van een wandeling, een goed gesprek of gewoon een belletje. Soms is dat in de vorm van een donatie voor het goede doel. Het jaarlijkse Lionsdiner, waarbij de leden zelf de gerechten bereiden, is een traditie die al bijna twintig jaar voortduurt. Jaarlijks, op de eerste vrijdag in november, genieten ruim honderd gasten op basis van een jaarlijks gekozen uniek thema van een vier gangen menu in de Grote Kerk. Zij genieten van het heerlijke eten en de voortreffelijke wijn die de Lions serveren. Levefanum koopt deze wijnen in bij de Lionsclub Amersfoort die elk jaar prachtige wijnen uitkiest. Deze wijnen zijn de maand daarop via Levefanum aan te schaffen tijdens de Wijnactie.

Een deel van de opbrengst van het Lions diner en de wijnactie gaat dit jaar naar Stichting Organisatie Kindervakantiekampen, oftewel het SOK. Al 50 jaar organiseert het SOK een te gekke vakantieweek voor kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede. De kinderen komen uit gezinnen waarin het niet haalbaar is een mooie vakantie te organiseren door bijvoorbeeld de beperkte financiële mogelijkheden, een scheiding, ziekte van een ouder of een verhuizing. Het bedrag van € 2.500,00 dat Lionsclub Levefanum heeft gedoneerd is aan hen goed besteed.

Ook interesse in een leuke vriendenclub als Levefanum. Een club waar de leden naast een goed gesprek ook graag de handen uit de mouwen steken? Kijk dan eens op de website. https://levefanum.lions.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie