Super Mario bij theater Calypso
Super Mario bij theater Calypso Theater Calypso

Agenda Calypso van 26 april tot en met 4 mei

25 april 2023 om 08:53 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Een week vol films in Theater Calypso.

Familiefilm: Mavka  – woensdag 26 april, 11.00 uur en donderdag 4 mei, 11.00 uur. In de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka, Beschermer van het Woud. Haar belangrijkste taak is hun grootste vijand, de mens, buiten het Woud te houden. Maar kan ze deze taak nog wel volbrengen als ze verliefd wordt op de jonge dorpeling Lucas en de hebzuchtige Kylina erop uit is om het Hart van het Woud te bemachtigen?

Familiefilm: Leeuwin – woensdag 26 april, 14.00 uur. Rosi heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

Filmhuis: Falcon Lake – woensdag 26 april, 20.00 uur. Falcon Lake is een teder maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt een cruciale wending in het leven van Bastien. 

Familiefilm: Super Mario Bros – vrijdag 28 april, 11.00 uur en woensdag 3 mei, 14.00 uur. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad, een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach ontdekt Mario zijn eigen krachten.

Film: All Inclusive – vrijdag 28 april, 20.00 uur. Wanneer Wanneer Jacco (Tibor Lukács) en Sylvie (Jennifer Hoffman) met hun dochter Loïs (Aiko Mila Beemsterboer) en zoon Bink (Bing van Son) besluiten op vakantie te gaan in een All Inclusive resort, wordt hun al wankele huwelijk zwaar op de proef gesteld. Wanneer Sylvie bij aankomst aan Jacco meldt dat ze een ‘pauze’ wil inlassen kan Jacco dit, te midden van zijn midlife crisis, maar moeilijk accepteren. Binnen de paradijselijke All Inclusive cultuur zal Jacco de confrontatie moeten aangaan met zijn vastbesloten vrouw, zijn puberende kinderen maar vooral zijn grootste struikelblok, zichzelf.

Film: Rock City: The Life we Live – zaterdag 29 april, 20.00 uur. Een hartverwarmende film over 5 eigenzinnige rockhelden uit de jaren ‘60/’70, grondleggers van onze popcultuur, die nog optreden met oude hits van vroeger voor een grote schare aan trouwe fans maar daarnaast ook verrassend mooie nieuwe muziek maken waarin de kunst van het ouder worden de boventoon voert. Zeven jaar lang reist regisseur Will Wisink door het muzieklandschap van Rudy Bennett (The Motions), Joop Roelofs & Peter Vink (Q65), Nicko Christiansen (Livin’ Blues), en Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) om te ontdekken wat deze 70 plussers beweegt om nog steeds verrassend actief met muziek bezig zijn.

Familiefilm: Mummies – dinsdag 2 mei, 11.00 uur. Drie Egyptische mummies wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Dinsdagmiddagfilm: Nederland onder water – dinsdag 2 mei, 14.00 uur. Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur.

Filmhuis: Tar – dinsdag 2 mei, 20.00 uur. Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

Familiefilm: Mijn Kat & Ik – woensdag 3 mei, 11.00 uur. In Mijn Kat en Ik volgen we de avontuurlijke kat genaamd Poes. Al van jongs af aan is Poes erg nieuwsgierig en niet bang om de daken van Parijs te beklimmen. Het leven van Poes komt op zijn kop te staan als de 10-jarige Clémence hem in huis neemt. Een vakantie in de bossen is de start van een geweldig avontuur voor Clémence en Poes. Wanneer Poes besluit om op eigen houtje de bossen te ontdekken en Clémence achterlaat, is het de mysterieuze buurvrouw Madeleine die te hulp schiet.

Film: Grenzeloos Verraad – woensdag 3 mei, 20.00 uur. Tussen eer en geweten. De Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, in het Duitse leger luisterend naar de bijnaam ‘Der Fliegende Holländer’, heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers. Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

Voor meer info. over het volledige programma: www.calypsotheater.nl Calypso Theater Markt 4 Wijk bij Duurstede

advertentie
advertentie