Dicht bij Vermeer
Dicht bij Vermeer Calypso Theater

Agenda Calypso van 5 tot en met 12 april

3 april 2023 om 11:08 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE De komende week veel films in Calypso:

Filmhuisfilm: Presque – woensdag 5 april, 20.00 uur. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes.
Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.

Jochem Myjer - Net als of (try-out) – donderdag 6 april, 20.30 uur. Deze voorstelling is uitverkocht.

Filmhuisfilm Return to Dust  – dinsdag 11 april, 20.00 uur. De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn verstoten door hun families en worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Ze besluiten hun krachten te bundelen om samen te overleven. In de veilige haven die ze hebben weten te creëren, ontstaat er langzaam maar zeker een bijzondere band tussen Ma en Cao.

Film: Dicht bij Vermeer – woensdag 12 april, 20.00 uur. In Dicht bij Vermeer geeft Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Deze fascinerende documentaire laat alles zien: van de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en de nieuwe kennis die wordt opgedaan door schilderijen verflaag voor verflaag schilderijen te ontleden, tot het schokkende wereldnieuws dat een schilderij mogelijk toch geen Vermeer is. Langzaamaan ontdekken we hoe Vermeer in staat was de werkelijkheid zo anders in beeld te brengen dan zijn tijdsgenoten. Maar bovenal toont Dicht bij Vermeer de aanstekelijke liefde van de conservatoren en andere betrokken voor de kunst van Vermeer. Zoals Weber het liefdevol brengt: ‘Zoiets kan je blik op de werkelijkheid voorgoed veranderen.’

Voor meer info over het volledige programma: www.calypsotheater.nl Calypso Theater Markt 4 Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie