Mazijkpop 2021
Mazijkpop 2021 Tom Moerenhout

Wijks Mazijkpop 2021 een groot succes

30 augustus 2021 om 11:25 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Hoewel het dit jaar vanwege Corona en haar beperkingen heel wat voeten in de aarde had om het te kunnen realiseren is het de organisatie toch gelukt om afgelopen zaterdag van 3 uur ‘s middags tot 12 uur ‘s nachts weer een Mazijkpop in het centrum van Wijk bij Duurstede te houden.

door Tom Moerenhout

Vanwege de bepalingen, alleen toegang met een Corona checkbewijs, mochten er maar 750 personen op het festivalterrein en om dit alles te controleren was er een online kaartverkoop. Dit begreep niet iedereen, want het is toch een gratis festival. Dat men voor die 10 euro per kaartje 6 consumptiemunten kreeg en de borg voor het toegangsbandje betaalde ontging sommigen. Op deze manier was er goede controle op het aantal mensen en de veiligheid. Natuurlijk waren er ook mensen verontwaardigd en voelde men zich gediscrimineerd dat men geen toegang kreeg omdat men geen testbewijs had of omdat men niet gevaccineerd was, het was nu eenmaal zo bepaald door de overheid. Niettemin waren al de 750 kaarten snel uitverkocht.

Mede dankzij de vele sponsors stonden er maar liefst 7 bands op het podium in verschillende muzieksoorten.

Rock/popband Risky Roads met als frontvrouw Robin Buijs, ook bekend van the Voice of Holland, mocht het spits afbijten met pittige Popmuziek en een gedegen band.  Ondanks het wat vroege uur  was er al snel een aardige opkomst en zat er bij de aanwezigen de stemming al goed in. Dit keer was de catering ook goed verzorgd, er viel genoeg te eten en te drinken.

Men had er zin in, al zo’n lange tijd geen live muziek meer op de Mazijk met al zijn gezelligheid en dan ook nog eens vrij rond kunnen lopen, zij het nu wel op een door hekken afgesloten terrein met een controlepost, maar dat deerde niemand.

Het programma was gevarieerd en voor elk wat wils; een David Bowie tribute band, die wel als zodanig klonken maar er door hun vrijetijdskleding er niet zo flamboyant uitzagen als het grote voorbeeld.

Rockband the Bitches moesten helaas verstek laten gaan maar hun plek was snel ingevuld door de Lecacy of Santana die de tropische klanken over het terrein uitwaaierde en de het publiek aan het dansen bracht.

Een beetje vreemde eend in de bijt op een popfestival was de old school bluesband Compound Blues, daarentegen werd de avond op krachtige en verrassende wijze geopend door Sonic Whip een stevige Rock-powertrio onder aanvoering van Meryn Bevelander die erg virtuoos met zijn gitaar overweg kan en met zijn trio stevig eigen werk ten gehore bracht.

Wijks trots, Monkey Biznizz, weer opnieuw samengesteld gaf met hun Pop- en Rocksongs uit het verleden een teken van herkenning op een inmiddels vol gestroomd terrein.

Het festival werd afgesloten met party coverband Bittersweet die meer hedendaagse hits, zo ook bekende muziek ten gehore brachten en iedereen liet meezingen en de stofwolken door het dansen liet opwaaien.

Ondanks het vele extra werk door de opgelegde bepalingen is het weer gelukt een geweldig festival neer te zetten, iets waar iedereen weer hard aan toe was, kortom een zeer geslaagd en gezellig festival  Complimenten voor de organisatie en het festival team.

Mazijkpop 2021
Genieten van de muziek
Maar liefst zeven verschillende bands
Dansen mag
Iedereen geniet
Eindelijk weer een festival
Ook de muzikanten genieten
Ook in de avond was het gezellig
Mazijkpop 2021
Muziek en gezelligheid
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie