Vincent en Vincent, de organisatoren van Mazijkpop
Vincent en Vincent, de organisatoren van Mazijkpop Ali van Vemde

Mazijkpop gaat door op de Mazijk in Wijk bij Duurstede

14 augustus 2021 om 08:46 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Lange tijd was het onzeker of Mazijkpop door kan gaan, maar de knoop is doorgehakt. Op zaterdag 28 augustus vindt achter café ‘t Hoff, op de Mazijk, dit gezellige kleinschalige muziekfestival plaats. Vanzelfsprekend mits de huidige coronaregels niet verder worden aangescherpt. Maximaal 750 bezoekers kunnen het festival bijwonen. Het moet een sta- en rockfeest kunnen zijn zonder 1,5 meter afstand. Zoals het er nu uitziet kan het doorgaan! Check voor het laatste nieuws de website Mazijkpop.nl of Facebook.

door Ali van Vemde

Het festival zal hoe dan ook anders zijn dan in het verleden. Met alle beperkingen die er dan gelden en een coronacheck, maar niet minder gezellig! De line-up is bekend en ook nu is de organisatie er weer in geslaagd om een mooi programma neer te zetten. Wat blijft is dat het festival gratis toegankelijk is. De organisatie is daar duidelijk over, ze willen het graag zo houden. Dankzij de sponsors, waaronder hoofdfestivalsponsor Paco Klein, trouwe sponsor Verbeek en vele andere sponsors is het ook dit keer weer mogelijk Mazijkpop te organiseren.

LINE-UP Voor dit jaar staan er zes bands op het programma. De line-up is als volgt: Bittersweet; Dutch Spiders from Mars; Risky Roads; Sonic Whip; Compound blues; Monkey Biznizz en the Bitches. Vanzelfsprekend ook dit keer met muziek van Wijkse bodem.

MONKEY BIZNIZZ Monkey Biznizz bestaat uit muzikanten uit Wijk bij Duurstede. Gitarist Erik Findhammer, bassist Richard Oude Vrielink en drummer Bob Hoekstra wilden ook in coronatijd muziek blijven maken. In de oefenruimte speelden ze de muziek waar ze gek op zijn; seventies rock van bands als Thin Lizzy, Whitesnake en Aerosmith, maar ook van bijvoorbeeld Golden Earring. Het beviel de muzikanten uitstekend en de zoektocht naar een zanger begon. Dat is gelukt! Samen met zanger Jasper Beerens is de band te zien en te horen op Mazijkpop!

COMPOUND BLUES Garant voor een strakke ritmesectie, een bak vol enthousiasme, passie en blueservaring is ook Compund Blues. Een bonte verzameling muzikanten met een gedeelde passie. Zij spelen bekende en minder bekende nummers uit de traditionele en moderne blues, die ze uitvoeren met verrassende eigen invloeden en spannende improvisaties.

RISKY ROADS Risky Roads speelt blues, rock en pop. Zangeres Robin Buijs kennen we van The Voice Kids en The Voice of Holland.

Het blijft moeilijk om in deze tijd een festival te organiseren. Juist omdat Mazijkpop kleinschalig is en er voldoende ruimte is in de buitenlucht, moet het haalbaar zijn. Van de organisatie vraagt het veel, want deze wil zich hoe dan ook houden aan de geldende coronaregels. De laatste ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en vanzelfsprekend heeft de gemeente hierin het laatste woord. Maar, zoals het er nu uitziet, gaat Mazijkpop door!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie