Jong Nederland.
Jong Nederland. Jong Nederland

Jong Nederland Werkhoven weer in de startblokken

30 september 2023 om 12:15 Activiteiten

WERKHOVEN Jong Nederland Werkhoven staat weer in de startblokken voor het nieuwe jaar. Vanaf de tweede week van oktober kan de jeugd van Werkhoven en omstreken weer uitkijken naar een wekelijkse avond sport en spel op de blokhut in het Kwartier.

Jong Nederland is een landelijke organisatie die zich inzet voor het vermaken van kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud. ,,Bij ‘Afdeling Werkhoven’ zijn zo’n 175 kinderen en 45 vrijwilligers aangesloten. De kids komen wekelijks naar club voor sportieve spellen en om de laatste roddels uit te wisselen. Ook als ze naar verschillende middelbare scholen en vervolgopleidingen gaan blijft iedereen eens per week samen komen, eerst als kind en vervolgens als leiding. Dit maakt Jong Nederland een verbindende factor in Werkhoven.” vertelt Bram Dijkman van de organisatie.

Behalve de reguliere clubavonden organiseert Jong Nederland Werkhoven onder andere de jaarlijkse Sinterklaasintocht, een kerstactiviteit en de Sport en Speldag. Daarnaast is Werkhoven de eerste week van de zomervakantie vaak wat stiller dan normaal, aangezien de jeugd dan een week op zomerkamp is.

De vrijwilligers van Jong Nederland zijn dezer dagen langs de deuren gegaan om de kinderen warm te maken voor het nieuwe seizoen. 

Enthousiastelingen kunnen Jong Nederland bereiken op jongnederlandwerkhoven@hotmail.nl of via de social media kanalen. ,,Ze staan te trappelen om weer lol te gaan maken!” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie