Afbeelding

Rondleiding door voormalige kloostertuin Gods Werkhof op zondag 7 mei in Werkhoven

29 april 2023 om 09:45 Activiteiten

WERKHOVEN Er wordt op zondag 7 mei een rondleiding gehouden door de voormalige kloostertuin Gods Werkhof in Werkhoven.

Kloostertuinen, vaak zijn het kleine paradijsjes. Als we ons er een beeld van vormen associëren we ze met een sfeer van rust en sereniteit, met een kruidentuin, mooie bomen, een kerkhof en het gezang van vogels.

Groene oase

De tuin van het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven is zo’n tuin. Aangelegd in 1960, tegelijk met de bouw van het kloostercomplex, midden tussen de hoogstamboomgaarden die toen nog het beeld bepaalden van het gebied tussen Cothen en Werkhoven. Nu is de kloostertuin een groene oase in het verder zo open Krommerijngebied. Normaliter is deze tuin niet toegankelijk voor publiek. Alleen de gasten van conferentiecentrum Samaya, die er verblijven voor een meerdaagse training, retraite of workshop, hebben het voorrecht tijdens hun verblijf een paar dagen in dit paradijsje te vertoeven.

Conferentiecentrum Samaya wil ook dit jaar samen met de Stichting Gods Werkhof ook mensen van buiten in de gelegenheid stellen schoonheid van deze voormalige kloostertuin te ervaren. 

Zusters

Op zaterdagmiddag 7 mei vertelt Ans Klarenbeek over de bijzondere historie van de tuin, over het ontwerp en het ontstaan en over de zusters die de tuin jarenlang zelf moesten onderhouden. Bezoekers worden door hem rondgeleid door de 2,5 hectare grote achtertuin die is aangelegd als Engelse landschapstuin. Bezoekers zien de anderhalve kilometer lange haag, destijds bedoeld als kloostermuur, de voormalige begraafplaats van de zusters en het oude retraitehuisje in de achtertuin. Ze ervaren de sfeer van het berkenbos en het Arnhemse bos, van de oude fruitbomen, het populierenlaantje en de pracht van de grote, solitaire beuken. En men hoort over de bijzondere bomen en de uilen die hun nesten maken in de tuin.

Datum: zaterdag 7 mei, aanvang 13.30 uur. Opgeven vooraf is niet nodig. Wel wordt dringend verzocht op tijd aanwezig te zijn. Toegangsprijs € 6, inclusief een kopje koffie of thee. Dit komt ten goede aan het project voor mantelzorgers.

Bij nat weer wordt aangeraden daar met schoeisel en kleding rekening mee te houden. Adres: Hollendewagenweg 20 in Werkhoven, telefoonnummer 0343-552332. 

Meer informatie: www.godswerkhof.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie