Een heerlijke speelplek in de vakantie
Een heerlijke speelplek in de vakantie Natuurspeelweide Cothen

Volop speelplezier bij de Natuurspeelweide Cothen

20 juli 2022 om 09:47 Activiteiten

COTHEN Blijf je dit jaar thuis vakantie vieren, denk dan eens aan een dagje heerlijk spelen bij de Natuurspeelweide aan de Ossenwaard 9. Dat geldt natuurlijk ook als je nog niet op vakantie gaat of alweer terug bent. Op deze kleinschalige speelplek, op het erf van De Bossewaard Abrona, kunnen kinderen heerlijk buiten spelen in de natuur en helpen om de dieren te verzorgen. Een heerlijke plek waar lekker gebouwd, gekliederd en gespeeld kan worden en zowel kinderen, ouders als grootouders zich prima zullen vermaken. De Natuurspeelweide is iedere dag open tussen 9.30 en 17.00 uur.

door Ali van Vemde

Het fijne van deze speelplek is dat er geen entree hoeft te worden betaald. De Natuurspeelweide is financieel afhankelijk van sponsors, ondernemers uit de omgeving en donateurs. Iedereen die daar een steentje aan wil bijdragen kan vriendje worden. Al worden de meeste werkzaamheden op het gebied van onderhoud en activiteiten uitgevoerd door vrijwilligers, toch zijn er altijd financiële middelen nodig voor verzekeringen, keuringen van speeltoestellen, reparaties en onderhoud.

MET DE HELE KLAS Wist je al dat je ook met de hele klas kunt komen spelen bij de Natuurspeelweide. Wat is er nu leuker dan samen met je schoolvriendjes te spelen in de zandbak, bij mooi weer te spelen met water, het muizenbos kunt ontdekken, je kunt voetballen of de dieren kunt bezoeken. De bewoners van Abrona vinden het leuk als je een glaasje limonade komt drinken. De juf of meester kan een kopje koffie bestellen of ijsjes voor iedereen. Via info@natuurspeelweidecothen.nl kan hiervoor worden gereserveerd. Voor alle kinderen ligt er dan een lekkere appel klaar.

FEESTJE Een kinderfeestje vieren kan hier ook. Het is zelfs mogelijk om pannenkoeken te eten of  een speurtocht door het klauterbos te doen. Naast een creatieve kinderworkshop krijgt ieder kind een ‘klauter en klieder’ certificaat mee naar huis. Neem voor de mogelijkheden contact op via e-mail.

ZOMERFEEST Om het einde van de zomer te vieren zal op zaterdag 27 augustus het Zomerfeest worden gehouden op de Natuurspeelweide. Tussen 10.00 en 14.00 uur is er van alles te doen. Er is een waterglijbaan voor groot en klein. Voor de knutselworkshop geldt dat je vooraf moet inschrijven, dat kan tot 20 augustus. Kinderen mogen deze dag verkleed komen, het thema is ‘Zomer’. Maar ook zijn er verschillende waterspelletjes, waterballonnen en kleine zwembadjes. Maar ook schminken hoort er bij en er is een kleurtafel.

Vriendje worden of meer weten over de Natuurspeelweide, kijk dan op de website natuurspeelweidecothen.nl. Van bezoekers wordt verwacht dat zij zich houden aan de spelregels. De speelweide is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op het gratis toegankelijke terrein zijn ouders en begeleiders verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. Er wordt verwacht dat er met respect wordt omgegaan met de mensen die hier wonen, de planten, bomen en dieren en dat bezoekers zelf hun afval opruimen.

Spelen mag met de hele klas
advertentie
advertentie