De routes van Lente Fiets Festijn
De routes van Lente Fiets Festijn Maaike Lups

Lente Fiets Festijn in de Kromme Rijn!

Activiteiten Deel je nieuws

Maaike Lups is eigenaar van Natuur Geluk en zet zich als vrijwilliger in voor Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek. Maaike houdt enorm van het buitenleven en van eten! Ze maakt voor wie het wil heerlijke picknickmanden waarmee je langs de Kromme Rijn (bij Amelisweerd) een bijzondere middag kan beleven met gezin, geliefde of een vriendin. Ze is ook fan van haar eigen regio: De Kromme Rijnstreek en wil meer mensen enthousiasmeren om hier te fietsen en genieten van lokaal lekkers!!

Daarom heeft zij dit jaar het Lente Fiets Festijn georganiseerd als vervolg op het Pinkster Fiets Festijn en het Zomer(s) Fiets Festijn dat Christie de Vrij in 2021 is gestart. Je kunt 6 weekenden lang leuke arrangementen fietsen op vrijdag, zaterdag en zondag met stops bij verrassende horeca (kleinschalig) die specials hebben gemaakt met producten uit de streek!

Je kunt kiezen voor 7 verschillende arrangementen met een high tea, picknick, een lunch of een borrelplank met lokale ingrediënten en natuurlijk een lekker ijsje. “We hebben een serie leuke lente fietstochten uitgezet in samenwerking met 8 ondernemers uit de streek. Plan vast zo’n gezellig uitje met je moeder, partner, een stel vriendinnen of je gezin. Het wordt verrassend leuk want wij hebben hele toffe en bijzondere partners gevonden op mooie plekjes in de streek!” aldus Maaike Lups. Bij het ene arrangement start je met een lekkere koffie en een taartjes proeverij en bij een ander sluit je af met een ambachtelijk gemaakte boerenshake (ijs).

De ondernemers werken zo veel mogelijk met lokale ingrediënten en het is natuurlijk aspergetijd, dus dit is helemaal een feest! Bij het Wapen van Werkhoven kun je in de middag genieten van een lokale borrelplank met het Schalkwijkse biertje ‘Ga toch fietsen’. Uiteraard kun je ook je groenten en fruit inslaan om zelf te koken, bijvoorbeeld bij Wim Oskam. Een high tea kun je boeken bij Theetuin de Winkel in Cothen.

De arrangementen hebben elk 2 of zelfs 3 horeca stops, dus zorg dat je met een lege maag vertrekt! De tochten zijn tussen de 15 en 37 kilometer lang. De kosten voor de arrangementen zijn een beetje zelf te bepalen omdat je zelf kiest van de kaart. 

Meer info vind je op de website  https://fietsenvoormijneten.nl/evenement/het-lente-fiets-festijn-kromme-rijn/ en op de zeer actieve FB groep met bijna 4.000 leden.

De Flyer Lente Fiets Festijn
advertentie